Časopis za pokrajino Posavje
2.12.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Prodaja sadik v Kozjanskem parku

Objavljeno: Ponedeljek, 26.10.2020    Rubrika: NOVICE Sporočilo
drevesnica

Drevesnica Kozjanskega parka

V ponedeljek, 2. novembra, bomo pričeli s prodajo ekoloških sadik tradicionalnih sort jabolk in hrušk, ki jih vzgajamo v ekološki drevesnici Kozjanskega parka.

Sadike Kozjanskega parka se odlikujejo po ekološki proizvodnji in sortni pestrosti. Vzgojene so na na generativnih podlagah – sejancih in primerne za travniške sadovnjake in ohišnice.
 
sadike v skladišču

Sadike v skladišču


Prodaja bo potekala od ponedeljka do petka od 7:00 do 14:30 ure v stavbi nasproti cerkve (Podsreda 35, 3257 Podsreda).

Zaradi trenutne epidemiološke slike priporočamo, da sadike naročite, mi pa vam jih pošljemo po pošti.

paket sadik za odpremo po pošti

Paket sadik za odpremo

V Javnem zavodu Kozjanski park se že več kot desetletje ukvarjamo z drevesničarsko pridelavo. Začeli smo s skromno proizvodnjo sadik za potrebe kolekcijskega sadovnjaka, da ohranimo vse evidentirane sorte jabolk in hrušk na zavarovanem območju. Celotna proizvodnja sadik in razmnoževalnega materiala je vpisana v FITO in SEME register pod kontrolo Uprave Republike Slovenije za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin.

Z razmnoževanjem tradicionalnih in avtohtonih sort jabolk in hrušk smo omejili gensko erozijo pri sadnih vrstah ne samo na območju parka, ampak tudi širše, zato smo številne sorte vključili v Slovensko sortno listo sadnih rastlin.
 
Vseskozi smo razvijali naravi prijazno pridelavo razmnoževalnega matičnega materiala in sadik ter se v letu 2010 odločili za certificirano ekološko pridelavo. Sadike Kozjanskega parka se odlikujejo po ekološki proizvodnji, sortni pestrosti in po tem, da so vzgojene na generativnih podlagah – sejancih.
 
Sorte jabolk in hrušk so cepljene na sejanec, primerne za travniške sadovnjake in ohišnice.
 
Kontaktna oseba: Adrijan Černelč – 03/8007104, 031/650 208, adrijan.cernelc@kp.gov.si Kozjanski park, Podsreda 45, 3257 Podsreda

Vir: Kozjanski park
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

10.04.2019 | Redakcija

Z nasmehom na obrazu