Časopis za pokrajino Posavje
16.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Prvi šolski dan na OŠ Jurija Dalmatina Krško

Objavljeno: Četrtek, 01.09.2022    Rubrika: NOVICE Redakcija
prvi solski dan os jd kk 2022 (42)

Starši in prvošolci OŠ Jurija Dalmatina Krško na sprejemu v športni dvorani šole

Jesen je že potrkala na vrata in šolarji so danes, 1. septembra, pogumno zakorakali tudi v Osnovno šolo Jurija Dalmatina v Krškem, kjer so jih učiteljice in učitelji nadvse toplo sprejeli.

prvi solski dan os jd kk 2022 (31)-obdelano

Za prvošolce so nastopili učenci drugega razreda.

Prav posebne pozornosti so bili deležni prvošolčki, ki so z navdušenjem in radovednostjo prestopili prag šole ter z zanimanjem spremljali kulturni program, ki so ga zanje pripravili učenci drugega razreda.

Dogodek v športni dvorani šole sta z lepo besedo povezovali učenki Mia Bračun in Julija Meh, starše in šolarje pa je v imenu kolektiva šole nagovorila ravnateljica Valentina Gerjevič, ki je za naš medij in časopis povedala, da bo letos šolo obiskovalo kar 107 prvošolcev, tako da so v ta namen odprli pet oddelkov, vseh učencev na šoli pa je letos natanko 800.

prvi solski dan os jd kk 2022 (40)

Ravnateljica osnovne šole Valentina Gerjevič je toplo pozdravila prvošolce in njihove starše.

»Za tokratni sprejem prvošolcev in ostalih učencev smo se v okviru celodnevnih priprav intenzivno pripravljali od srede, 24. avgusta, pa vse do danes. Sicer pa so se pri nas dejanske priprave na novo šolsko leto pričele že ob koncu prejšnjega šolskega leta,« je še dejala Gerjevič.

»Šola je izjemno pomembna – morda se včasih celo premalo zavedamo tega. Potrebno je delati, črpati znanje, se informirati, pomembne pa so tudi ostale izkušnje, ki jih otroci pridobivajo v šoli. Tudi socializacija je pomemben faktor pri tem,« je še poudarila ravnateljica. Sicer pa se je ravno v času koronakrize izkazalo, da šola preprosto mora biti šola, kjer je učitelj, tako Gerjevič, »v stiku z učencem in z njim v istem prostoru, šola na daljavo pa pride v poštev le v res izjemnih okoliščinah«.

prvi solski dan os jd kk 2022 (6)

Za varnost otrok v prometu je na prvi šolski dan skrbel tudi Dolfi Levičar.

Na današnji dan je bilo seveda odlično poskrbljeno tudi za varnost v prometu s strani policistov in pa med drugim tudi s strani poveljnika Združenja šoferjev in avtomehanikov Krško Dolfija Levičarja, ki je z nasmehom na obrazu vestno skrbel za varnost nadebudnih šolarjev, da so lahko varno prečkali cestišče pri šoli.

Več utrinkov s pestrega dogajanja na prvi šolski dan v Osnovni šoli Jurija Dalmatina pa si lahko ogledate spodaj v fotogaleriji.

A. K.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»