Časopis za pokrajino Posavje
25.01.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Razočaranje Starovaščanov nad izvedbo del Ob potoku

Objavljeno: Ponedeljek, 29.11.2021    Rubrika: NOVICE Redakcija
sanacija potoka Potocnica v Stari vasi (13)

Pogled na Ulico ob potoku v Stari vasi, katere krajši odsek se nadaljuje tudi preko regionalne ceste Krško-Brežice

18. novembra je na 27. seji krškega občinskega sveta Jožica Mikulanc prenesla razočaranje stanovalcev ulice Ob potoku na območje naselja Stara vas na Vidmu zaradi končnega videza sanacije cestišča in postavljenih mostov ob potoku Potočnica.

sanacija potoka Potocnica v Stari vasi (6)

Mostiček, ki ga je pred leti zgradila KS mesta Krško ...

»Potok je res saniran,« je dejala Mikulanc, »razočarani pa smo nad postavitvijo v nebo vpijoče ograje, postavitvijo dveh mostov in s položitvijo asfalta ob brežini Potočnice. Ograja in mostovi kazijo videz celotnega naselja Ob potoku. Tudi Stara vas je mestno naselje, zato bi se investitor in izvajalec lahko potrudila in namestila primerno ograjo in mostičke, ki bi se vklapljali v okolje. Čez potok je KS mesta Krško že pred leti postavila mostiček. Sprašujemo se, zakaj investitor ni postavil takih mostičkov, ki bi tudi invalidom omogočili prehod. Asfalt ob brežini potoka je površno in neprimerno položen. S tako izvedbo sanacije smo med prebivalce in naključne obiskovalce vnesli samo nezadovoljstvo, ker je skažen celoten videz.« V nadaljevanju je svetnica Mikulanc pozvala strokovne službe na Občini, »da si to čudo ogledajo, stopijo v stik z investitorjem in izvajalcem ter jih pozovejo, da to sanirajo.«

sanacija potoka Potocnica v Stari vasi (11)

... in eden od dveh novopostavljenih mostičkov ...

V navedenem primeru gre za eno od zadnjih naložb podjetja Infra v sklopu gradnje HE Brežice in zagotavljanja poplavne varnosti potoka Potočnica. Ureditev z namenom zaščite naselja pred 20-letnimi vodami je zajemala poglobitev struge potoka v dolžini 550 m in utrditev brežine s kamnito zložbo, postavitev visokih ograj, med drugim tudi preplastitev cestišča ulice ter izgradnjo dveh mostičkov.

B. M.
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte