Časopis za pokrajino Posavje
5.12.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Razpisi za sofinanciranje programov s področja družbenih dejavnosti v občini Sevnica

Objavljeno: Nedelja, 26.03.2023    Rubrika: NOVICE Sporočilo
Grad Sevnica1

Sevniški grad je kulturni spomenik z zanimivo preteklostjo.

Občina Sevnica je objavila javne razpise s področij ljubiteljske kulture, mladinskih programov, socialnega in zdravstvenega varstva ter obnove kulturnih spomenikov.

Javni razpis za izbiro izvajalcev programov in projektov na področju ljubiteljske kulturne dejavnosti v občini Sevnica za leto 2023 predvideva sofinanciranje delovanja programov in projektov izvajalcev, ki delujejo na področjih vokalne in instrumentalne glasbene dejavnosti, gledališke in lutkovne dejavnosti, folklore, plesa, likovne umetnosti, literarne dejavnosti ter foto, video in filmske dejavnosti. Okvirna vrednost razpisa je 48 tisoč evrov, rok za oddajo prijav je do vključno 14. aprila 2023.

Javni razpis za sofinanciranje mladinskih programov in projektov ter programov za mlade v občini Sevnica predvideva sofinanciranje mladinskih programov, ki so namenjeni krepitvi in širitvi vrednot prostovoljnega dela in dela med mladimi, spodbujanju osebne avtonomije mladih in njihovi socialnih integraciji ter druženju in uresničevanju interesa mladih. Okvirna vrednost razpisa je 15.135 evrov, rok za oddajo prijav je do vključno 14. aprila 2023.

Javni razpis zbiranja predlogov za sofinanciranje programov na področju socialnega in zdravstvenega varstva v občini Sevnica v letu 2023 predvideva sofinanciranje programov socialnega in zdravstvenega varstva. Okvirna višina razpoložljivih sredstev znaša 25 tisoč evrov, rok za oddajo prijav je do vključno 14. aprila 2023.

Javni razpis za financiranje obnove kulturnih spomenikov v občini Sevnica predvideva sofinanciranje obnov sakralnih stavb, ki so z Odlokom o razglasitvi kulturnih spomenikov lokalnega pomena na območju občine Sevnica razglašene za kulturne spomenike. Okvirna vrednost razpisa je 35 tisoč evrov, rok za oddajo prijav je do vključno 24. maja 2023.

V teku je tudi javni poziv za sofinanciranje dejavnosti in programov veteranskih organizacij v občini Sevnica v letu 2023, ki je odprt do 31. marca 2023.

Razpisna dokumentacija je dostopna na občinski spletni strani: https://www.obcina-sevnica.si/sl/uradne-objave/javni-razpisi/

Vir: Občina Sevnica, foto: S. R.
« Nazaj na seznam