Časopis za pokrajino Posavje
3.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Reševanje prometne zagate pri OŠ Blanca

Objavljeno: Četrtek, 08.08.2019    Rubrika: NOVICE Sporočilo
Dovoz do OS Blanca (14)

Pri OŠ Blanca urejajo obračališče za avtobuse.

Dostop do Osnovne šole Blanca je vse od izgradnje nove šole na hribčku nad vasjo neprimeren zaradi neustrezne širine dovozne ceste, ki ne omogoča srečanja dveh vozil. Zaradi tega prihaja do zastojev na regionalni cesti in prometne zmede na dovozu k šoli.

Še posebej je težji dostop za šolske avtobuse, ki so večji in daljši, kot so osebna vozila in to predstavlja varnostno tveganje tako pri dostopu učencev do osnovne šole kot tudi pri dostopu predšolskih otrok in njihovih spremljevalcev do vrtca, ki je del osnovne šole.

Občina Sevnica je z namenom celostne rešitve prometne varnosti na območju Osnovne šole Blanca pristopila k projektu, ki bo omilil težave. Projektna rešitev predstavlja ureditev obračališča za avtobus, ureditev površin za vstopanje nanj in postavitev nadstreška pri obračališču. Z ureditvijo obračališča bo z dograditvijo parkirišč za zaposlene ter obiskovalce urejen tudi mirujoč promet, prav tako se bo povečalo tudi število parkirišč, namenjenih parkiranju staršev, ki vozijo otroke v otroški vrtec. Gradbena dela so se pričela v počitniških dneh, zaključena naj bi bila pred novim šolskim letom.

Vir: Občina Sevnica, foto: S. R.
« Nazaj na seznam