Časopis za pokrajino Posavje
21.02.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

S FT kariernim sejmom do dela ali prakse v turizmu

Objavljeno: Sobota, 18.03.2023    Rubrika: NOVICE Redakcija
karierni sejem - fakulteta za turizem brezice (5)

S kariernega sejma

FT karierni sejem, ki ga je organizirala brežiška Fakulteta za turizem v petek, 17. marca, je bil izveden v dvorani Mladinskega centra Brežice. Sejem je bil zasnovan z namenom, da se študentom fakultete in tudi mladim iz Brežic predstavijo nekatere od večjih organizacij in podjetij, ki nudijo zaposlitve, študentsko delo, projektno sodelovanje ali prakso v turizmu.

karierni sejem - fakulteta za turizem brezice (3)
Obiskovalci so lahko spoznali predstavnike organizacij, kot so Turistična agencija Oskar, Turistična agencija Palma, Tri Lučke, Zavod za podjetništvo in turizem Brežice, Terme Čatež, Popotniško združenje Slovenije, Bananaway, Thermana Laško, Igralni saloni Admiral, Razvojni center Murska Sobota – Paviljon Expano, Hiring Greece, Kozjanski park, Nomago travel, Posavski muzej Brežice, Terme Olimia, Four Points by Sheraton Ljubljana Mons, Regionalna razvojna agencija Posavje in Rimske terme.

Sejem, ki ga je letos podprl tudi Zavod za podjetništvo in turizem Brežice, je bil zlasti koristen za študente višjih letnikov Fakultete za turizem, ki se v bližnji prihodnosti odpravljajo na obvezno opravljanje praktičnega usposabljanja. Ti so imeli priložnost navezati stike s potencialnimi mentorji in delodajalci ter tako pridobiti dragocene in koristne informacije o možnostih, ki jih ponuja turistični sektor. Poleg tega sejma so se udeležili tudi študenti, ki študirajo na angleških programih Fakultete za turizem v Ljubljani.

karierni sejem - fakulteta za turizem brezice (2)
Organizatorji sejma so bili zadovoljni s ponovno dobro obiskanostjo in številčno udeležbo, ki kaže na veliko zanimanje za turistično industrijo ter na potencial za uspešno kariero v tem sektorju. Sejem je tako predstavljal pomemben korak v pripravi bodočih strokovnjakov za turizem, saj je ponudil dragocene priložnosti za mreženje, izmenjavo idej in pridobivanje znanja.

Mateja Kuntarič, Fakulteta za turizem Brežice
 
« Nazaj na seznam