Časopis za pokrajino Posavje
25.06.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

S prizidkom k OŠ Blanca rešili prostorsko stisko

Objavljeno: Sobota, 03.06.2023    Rubrika: NOVICE Sporočilo
Prizidek v OS Blanca (6)

Župan Srečko Ocvirk z (od leve proti desni): direktorico občinske uprave Jerico Lipec, ravnateljico Ksenijo Juh, vodjo oddelka za družbene dejavnosti Mojco Sešlar in Mojco Ernestl, ki je vodila projekt prizidka (foto: S. R.).

V četrtek, 1. junija, sta ravnateljica Osnovne šole Blanca Ksenija Juh in sevniški župan Srečko Ocvirk po otvoritveni slovesnosti, ki je potekala v šolski telovadnici, s prerezom traku predala namenu prenovljene prostore in nov prizidek k šoli.

DOGRADNJA IN REKONSTRUKCIJA ŠOLE JE POTEKALA V DVEH FAZAH

S prizidkom in delno rekonstrukcijo obstoječega objekta je bil namen projekta zagotoviti primerne prostore za izvajanje pouka, ustrezne prostore in opremo za delovanje kuhinje, povečanje jedilnice in garderobe ter ureditev zbornice.

Otvoitev prizidka OS Blanca (2)-1

Pri prerezu traku sta poleg župana in ravnateljice sodelovala drugošolec Jože Strnad in Mia Novšak iz vrtca (foto: N. M.).

V sklopu I. faze, ki je potekala od maja do septembra 2022, so bili urejeni novi prostori za delovanje kuhinje z razširitvijo jedilnice in garderobe. V obnovljenih kletnih prostorih so nova pralnica, shramba in prostori za hišnika. Nekdanji upravni prostori so bili preurejeni za potrebe kuhinje, prostori za upravo pa so bili preseljeni v 1. nadstropje objekta nad vhodnim delom. Zbornica za šolo je sedaj urejena v eni od nekdanjih igralnic, nadomestna igralnica pa je urejena v novem prizidku. Ob vhodu v šolo je urejen nov vetrolov.

Prizidek v OS Blanca (48)

2. junija so predšolski otroci vstopili v nove igralne prostore …

V sklopu II. faze, ki je potekala od decembra 2022 do konca maja 2023, se je odvijala gradnja novega prizidka. V pritličju novega prizidka sta urejeni dve novi igralnici za 1. starostno obdobje s sanitarijami, garderobo za zaposlene, tehničnim prostorom in dvigalom. Vrtec ima tudi nov lasten vhod. V nadstropju sta urejeni dve novi učilnici s sodobno opremo, urejen je kabinet za učitelje in dodaten prostor za individualno delo. Prizidek predstavlja ločen objekt, za povezavo z obstoječim objektom je urejen preboj za vrata in povezava z obstoječim hodnikom. Projekt v vrednosti 2,3 milijona evrov je iz proračuna v celoti financirala Občina Sevnica.

NA KAKOVOST POUČEVANJA VPLIVAJO TUDI PROSTORSKI POGOJI

Prizidek v OS Blanca (43)

… osnovnošolke in osnovnošolci bodo s poukom v novih prostorih pričeli 1. septembra 2023 (foto: S. R.).

Na prireditvi, ki so jo oblikovali tako osnovnošolci kot vrtčevski otroci pod vodstvom mentoric in mentorjev in krajevna društva, sta navzoče nagovorila ravnateljica Osnovne šole Blanca Ksenija Juh in sevniški župan Srečko Ocvirk.

Ravnateljica je izrazila navdušenje ob odprtju novega šolskega prizidka in poudarila, da se je število otrok v osnovni šoli in vrtcu v zadnjem obdobju skoraj podvojilo. Pri tem je izpostavila, da na kakovost poučevanja vplivajo tudi dobri prostorski pogoji. Občini Sevnica, županu in njegovim sodelavcem, vsem sodelujočim pri projektu in pa ekipi svojih sodelavcev se je zahvalila za podporo in številne uskladitve, ki so pripeljale do uspešne realizacije projekta.

Župan Srečko Ocvirk je v svojem nagovoru povzel nekatere zgodovinske mejnike razvoja šolske in predšolske vzgoje na Blanci in izrazil zadovoljstvo ob uspešno zaključenem projektu. Ravnateljici in njenim sodelavcem je zaželel uspešno delo tudi v prihodnje, učenkam in učencem pa veliko novega znanja in predvsem dobro počutje v novih prostorih šole.

S. R./Vir: Občina Sevnica

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam