Časopis za pokrajino Posavje
14.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Sevniški Stilles in ribniški Riko skupaj v Belorusiji

Objavljeno: Ponedeljek, 30.11.-0001    Rubrika: NOVICE
Sevniški Stilles in ribniški Riko skupaj v Belorusiji

V poročni dvorani sevniškega gradu sta v petkovem dopoldnevu predsednik uprave sevniškega podjetja Stilles Aleksander Polovič in direktor ribniškega podjetja Riko Janez Škrabec podpisala aneks k pogodbi za opremo hotela Kempinski v beloruskem mestu Minsk ter pismo o nameri za dolgoročno sodelovanje pri opremi hotelskih kapacitet.

 

Podjetji Stilles iz Sevnice in Riko iz Ribnice, ki sta prvič sodelovali pri gradnji in opremljanju prestižnega ruskega hotela Peter I. v Moskvi, pričakujeta, da bo tudi ta nov objekt v Minsku upravičil zaupanje in pokazal na odličnost slovenskih proizvajalcev.

»Brez podpore slovenske gospodarske diplomacije tega projekta ne bi bilo,« je po podpisu dejal Janez Škrabec, medtem ko je Aleksander Polovič obljubil, da bo naročilo upravičilo zaupanje med naročnikom in izvajalcem.

Projekt, ki mora biti zgrajen do svetovnega prvenstva v hokeju, je vreden 150 milijonov evrov, od tega bo dobrih 10 milijonov evrov potrebno odšteti za notranjo opremo, ki je v celoti zaupana podjetju Stilles.S. R.

« Nazaj na seznam
»