Časopis za pokrajino Posavje
18.08.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Sevniški teden mobilnosti

Objavljeno: Torek, 17.09.2019    Rubrika: NOVICE Redakcija
V mesecu septembru evropska mesta vsako leto organizirajo teden mobilnosti, v okviru katerega lokalne skupnosti evropskih držav na različne načine promovirajo uporabo trajnostnih oblik prevoza in ozaveščajo prebivalce o vplivih njihove izbire potovalnega načina na okolje.

DSCN0588

Evropski teden mobilnosti ponuja marsikatero aktivnost tudi v sevniški občini.

18. evropski teden mobilnosti, ki se je začel 16. septembra, zaključil se bo 22. septembra, poteka pod sloganom »Gremo peš!«. Omenjenemu tednu se z različnimi akcijami in dogodki pridružujejo tudi v sevniški občini, kjer vsako jutro, od ponedeljka do petka, poteka od 7.30 do 8.00 jutranja vadba na prostem pri Športnem domu Sevnica, na športnem igrišču pri Srednji šoli Sevnica, pri novi šoli v Krmelju in na igrišču pri TVD Partizan v Boštanju po sistemu 1000 gibov društva Šola zdravja.

Sola zdravja Sevnica  (23)

Pri sevniškem športnem domu vsako jutro, od ponedeljka do petka, poteka jutranja vadba po sistemu 1000 gibov.

V včerajšnjem ponedeljkovem jutru, ob 7.15, se je odvijala delavnica pravilne hoje pod imenom »Hodimo za zdravje« v organizaciji Centra za krepitev zdravja ZD Sevnica, in sicer pri OŠ Milana Majcna Šentjanž ter pri novi šoli v Krmelju, medtem ko so se članice in člani Društva za preprečevanje osteoporoze Posavje – Sevnica ob 8.00 podali na pohod na Zajčjo goro. V današnjem torkovem jutru se je odvijala delavnica pravilne hoje »Hodimo za zdravje« na prostem pri SŠ Sevnica, pri gasilskem domu na Blanci in pri OŠ Boštanj, v jutrišnjem jutru (ob 7.15) se bo pričela še na pri OŠ Tržišče in podružnični šoli na Studencu.

Študijski krožek Spoznavanje vrednot Društva Univerza za tretje življenjsko obdobje Sevnica vabi jutri, v sredo, 18. 9., ob 8.00 na Pohod izpred hišnega praga (zbor pohodnikov bo na parkirišču pri krožišču v Šmarju).

1000 gibov, Radece (25)

Po sistemu 1000 gibov vadijo vsako jutro tudi na radeški tržnici.

V četrtek, 19. 9., ob 7.15 bo delavnica pravilne hoje »Hodimo za zdravje« potekala pri večnamenskem domu v Zabukovju in železniški postaji v Loki pri Zidanem Mostu. V Kulturni dvorani Sevnica bo ob 9.30 potekalo predavanje »Sožitje za večjo varnost v cestnem prometu« v organizaciji Javne agencije RS za varnost prometa. V Knjižnici Sevnica se bo ob 18.00 začel »Javni forum o koristnih učinkih peš hoje na zdravje«, kjer bosta župan Srečko Ocvirk in direktor sevniške Komunale Mitja Udovč predstavila temo »Izzivi urejanja pešcem namenjene infrastrukture v mestu«, predsednik PD Lisca Sevnica Rok Petančič bo spregovoril o planinskih poteh kot najbolj razvejanih športno-rekreativnih infrastrukturah v Sloveniji, predstavnica Nacionalnega inštituta za javno zdravje Brigita Zupančič Tisovec bo spregovorila o vplivih telesne dejavnosti na zdravje, maserka in tekačica Barbara Resnik bo predstavila hojo kot najljubšo obliko gibanja. Ob tej priložnosti bo Knjižnica Sevnica pripravila tudi razstavo knjig na temo gibanja in hoje.

V soboto, 21. 9., ob 8.00 se bo pričel v organizaciji občine Sevnica, Krško, Brežice in Radeče kolesarski podvig »S kolesom ob Savi« od Radeč do Brežic (zbor kolesarjev bo pri TRC Savus v Radečah).
 
S. R./Vir: Občina Sevnica

 
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

11.11.2020 | Redakcija

Popestritev jedilnika z ribami

29.10.2020 | Redakcija

Postrv po babičinem receptu