Časopis za pokrajino Posavje
14.04.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Sevniški župan častni prostovoljec Sopotnikov

Objavljeno: Sreda, 20.09.2017    Rubrika: NOVICE Redakcija
DSC_0741
V okviru Evropskega tedna mobilnosti v občini Sevnica je letos sodeloval tudi Zavod Sopotniki, ki nudi brezplačne prevoze za starejše občane in deluje na območju občin Divača, Sežana, Hrpelje-Kozina in Sevnica.

K Sopotnikom so v sklopu aktivnosti na njihovo povabilo pristopili župani občin, v katerih delujejo, in so v tem tednu izmenično vsak dan njihovi častni prostovoljci. V torek je na teren oz. za krmilo vozila stopil župan občine Sevnica Srečko Ocvirk. Prepeljal je štiri starostnike iz oddaljenih vasi na program Ozara v Sevnico, pri tem pa užival v pogovorih in druženju.
IMG_0987
»Zagotovo je začutil Sopotniškega duha. Starejši so bili tega posebnega dneva izredno veseli, saj ni vsak dan takšen, da te vanj zapelje župan,« so sporočili iz Zavoda Sopotniki.

Zavod Sopotniki v občini Sevnica deluje v sodelovanju z Družinskim inštitutom Zaupanje, KŠTM Sevnica in Občino Sevnica. Od aprila 2017 so prepeljali že skoraj 70 starostnikov k zdravniku, na obiske, v trgovine, na pokopališče itd.

Župan Srečko Ocvirk je o Sopotnikih v občini Sevnica povedal naslednje: "Sopotniki so program, ki v našem okolju veliko pomeni. Prinesel je nov pristop, nov način reševanja težav prevoza starejših, šibkejših in povezal marsi katero službo, npr. Ozaro, Zdravstveni dom in ostale. Vesel sem, da smo na Občini našli storitev, ki jo Zavod Sopotniki ponuja in ki izpolnjuje naše kriterije: povečuje se socialna vključenost tako prostovoljnih voznikov kot uporabnikov." Ob posebnem dnevu preživetem v Sopotniški družbi pa: "Današnji dan je bil zelo zanimiv. Nekako v okviru pričakovanj, kajti od samega začetka, od iskanja rešitve in do načrtovanja storitve Sopotnikov v Sevnici, sem bil seznanjen s programom in sem ga spremljal. Presenetilo pa me je navdušenje uporabnikov, ki pa je res nad mojimi pričakovanji.

P. P., vir: Zavod Sopotniki
 
 
« Nazaj na seznam