Časopis za pokrajino Posavje
9.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Skorajšnji pričetek del na izgradnji prizidka krške knjižnice

Objavljeno: Sreda, 03.06.2020    Rubrika: NOVICE Redakcija
podpis pogodbe za gradnjo Valvasorjeve knjiznice (22)

Župan Stanko in direktor GPI tehnika Drago Muhič po podpisu pogodbe

Krški občinski praznik je resda letos osiromašen s prireditvami spričo epidemije COVID-19, zato pa toliko bolj izstopajo v ospredje dogodki, kakršnemu smo prisostvovali v današnjem dopoldnevu, ko sta župan občine mag. Miran Stanko in direktor novomeškega podjetja GPI tehnika Drago Muhič v krški Dvorani v parku slavnostno podpisala pogodbo za izvedbo gradbenih del prizidka Valvasorjeve knjižnice Krško.

podpis pogodbe za gradnjo Valvasorjeve knjiznice (27)

Direktorica knjižnice Urška Lobnikar Paunović (druga z leve) s predstavnikom izvajalca del Muhičem, direktorico občinske uprave Melito Čopar, županom in vodjem oddelka za družbene dejavnosti Andrejem Slugo

S tem bo presekan svojevrsten ’gordijski vozel’ na več kot dve desetletji potekajočem umeščanju objekta knjižnice na območje mesta Krško, saj bo gradbišče ob obstoječi lokaciji knjižnice, kjer so že bile opravljene tudi arheološke raziskave, kmalu predano izvajalcu gradbenih del. »Sredstva so na voljo,« je zagotovil župan mag. Stanko, »dokončanje izgradnje prizidka v izmeri 1.600 m2 je predvideno v letu 2022, temu pa bo sledila še prenova okoli 1200 m2 površin v samostanskem delu objekta, zaključek celotne investicije, ki skupno znaša 8,8 milijona evrov, pa je načrtovan v letu 2023.« Prva faza izgradnje prizidka je ocenjena na 4,4 mio evrov ali polovico skupne vrednosti, pri čemer je občini, ki bo projekt domala v celoti pokrila s proračunskimi sredstvi, uspelo pridobiti 380.000 evrov iz Eko sklada.

B. M.
« Nazaj na seznam