Časopis za pokrajino Posavje
25.06.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Slavnostna seja ob 40-letnici PGD Svibno

Objavljeno: Torek, 26.09.2023    Rubrika: NOVICE Sporočilo
ustanovni člani

Ustanovni člani PGD Svibno

Prostovoljno gasilsko društvo Svibno je v soboto, 16. 9. 2023, izvedlo slavnostno sejo ob 40-letnici delovanja. Slavnostna seja je potekala v prostorih podružnične osnovne šole v Svibnem. Na njej se so želeli predvsem spomniti preteklih dogodkov ter se zahvaliti vsem, ki so kakorkoli pomagali pri delovanju društva.

Skozi pester program, ki ga je spretno vodila domačinka in tudi članica PGD Svibno Ajda Podlesnik, so ob zvokih domačih trobentačev pozdravili prihod praporja, nato je sledila zanimiva predstavitev zgodovine društva, kjer so se spominjali ključnih trenutkov in dosežkov v društvu ter se poklonili vsem tistim, ki so skozi leta prispevali k njihovemu delovanju.

Na slavnostni seji so bili prisotni tudi gostje, ki jih je v začetku formalnega dela nagovoril predsednik PGD Svibno Uroš Damiš. Sledili so še pozdravni govori gostov, in sicer predsednika GZ Radeče Rada Mrežarja, predstavnika in člana upravnega odbora Gasilske zveze Slovenije Ivana Potočnika ter župana občine Radeče Tomaža Režuna.

PGD Svibno je sicer najmlajše gasilsko društvo v občini Radeče, vendar, kot so poudarili govorniki, zato nič manj pomembno. Kot pomembno je bilo izpostavljeno požrtvovalno delo vseh članov v preteklosti. Župan občine Radeče se je še posebej zahvalil za požrtvovalnost in pomoč ob preteklih dogodkih, tako požarih in naravnih nesrečah, in predvsem v času epidemije covid, ko je bila enota PGD Svibno imenovana za covid enoto v občini, kar velja za slovensko posebnost. Poudariti velja tudi, da je PGD Svibno ob svoji 40-letnici delovanja ponosno, da je s strani Občine Radeče v letošnjem letu prejelo srebrnik, ki je bil prav tako postavljen na ogled vsem obiskovalkam in obiskovalcem.

Ob zaključku dogodka so bila podeljena še priznanja in napredovanja članom PGD Svibno s strani predsednika in poveljnika PGD Svibno. Prav tako pa sta se s spominsko plaketo ter simbolnim darilom zahvalila za dolgoletno sodelovanje gostom, predstavnikom gasilskih in drugih društev ter institucij. Posebno mesto na prireditvi je bilo namenjeno tudi ustanovnim članom, ki so prav tako prejeli spominsko plaketo in zahvalo, saj so bili prav oni zaslužni, da se je PGD Svibno pred 40-leti ustanovilo. Od skupaj 17-tih ustanovnih članov je trenutno še živečih osem, in sicer: Martin Oblak, Ivan Celestina, Adam Ključevšek, Darinka Knez Medved, Andrej Pernišek, Jože Knez, Viktor Kmetič in Karl Kavšek.

Prireditev so sklenili ob zvokih domačega ansambla Jatna kvintet ter ob misli, naj bo ta slovesen dan v ponos in navdih za prihodnost, da bodo skupaj gradili gasilsko društvo.

UO PGD Svibno, fotografije: Jože Potrpin
« Nazaj na seznam