Časopis za pokrajino Posavje
25.02.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Šolski utrip na OŠ Boštanj

Objavljeno: Ponedeljek, 22.02.2021    Rubrika: NOVICE Redakcija
OS Bostanj (3)

Po nekajmesečnem pouku na daljavo ponovno v šolskih klopeh.

OS Bostanj, Ziva Strlekar + Lara Lisec (4)

Sedmošolki Živa Strlekar in Lara Lisec sta se razveselili vrnitve v šolske klopi.

Po večmesečnem izvajanju pouka na daljavo so se v današnjem jutru ponovno vrnili v šolske klopi tudi učenke in učenci višjih razredov (od 4. do 9. razreda) OŠ Boštanj.

Vesna Vidic Jeraj (3)

Ravnateljica OŠ Boštanj Vesna Vidic Jeraj

»Medtem ko je bila prva triada v šoli že v tednu pred zimskimi počitnicami, so se v današnjem jutru v šolske klopi vrnili tudi učenke in učenci druge ter tretje triade. Snidenje je bilo prisrčno, veselo in prva šolska ura je bila namenjena pogovoru z razrednikom, nato je sledil pouk po rednem šolskem urniku,« pove ravnateljica Vesna Vidic Jeraj, ki je vstopila v vsak razred ter izrekla dobrodošlico. »V naslednjih dneh bodo učitelji utrjevali znanje, ki so ga šolarji usvajali pri pouku na daljavo, potekalo bo tudi preverjanje, organizirana bo dodatna učna pomoč,« predstavi delo in nadaljuje, da se v šoli, ki jo obiskuje 250 otrok, držijo priporočil NIJZ.

OS Bostanj (8)

Prostor manjše telovadnice je postal začasna šolska jedilnica.

»Pouk poteka v matičnih učilnicah, kjer učenci ne nosijo mask, a si jih nadenejo, ko zapustijo učilnico. Če nam bo vreme dopuščalo, bomo skušali del pouka organizirati na zunanjih površinah, tudi v naravoslovni učilnici. Pri organizaciji poteka športne vzgoje je prišlo do spremembe, in sicer se ure športne vzgoje udeležujejo dečki in deklice matičnega razreda, niso razdeljeni po spolu, kot je to po pravilniku – da so fantje in dekleta od 6. do 9. razreda pri športni vzgoji ločeni,« predstavi še en šolski utrinek ter nadaljuje, da učenke in učenci malicajo v matični učilnici, medtem ko kosilo poteka v jedilnici in mali telovadnici (posebej preurejeni za ta namen) po vnaprej določenem razporedu za učence od 1. do 6. razreda, od 7. do 9. razreda pa kosilo poteka v matični učilnici.
OS Bostanj (1)

Naravoslovna učilnica

»Pred kosilom je obvezno umivanje in razkuževanje rok. Jedilnico in malo telovadnico se za vsako skupino razkuži. Učitelj, ki je šesto šolsko uro poučeval v matični učilnici oddelka od 7. do 9. razreda poskrbi za ustrezno kulturo prehranjevanja pri kosilu, za razkuževanje miz pred in po zaključku kosila,« predstavi še potek prehranjevanja ter povabi v učilnico 7. razreda, kjer poteka pouk kemije. »Kemija je zahtevna, učiteljica prijazna, mi pa smo veseli, da smo spet skupaj, ker nam je tako lažje pri razumevanju učne snovi,« povedo šolarji, ki nasmeha na obrazih ob ponovnem snidenju niso skrivali.

»Današnji dan sem komaj pričakala, veselila sem se srečanja s sošolkami in sošolci. Je razlika med poukom na daljavo ali če si v razredu, kjer lahko koga, če česa ne veš, tudi takoj prosiš za pomoč,« pojasnjuje sedmošolka Živa Strlekar. »Čas v karanteni in pouk na daljavo sta imela svoj čar, a pogovor na šolskem hodniku ali v učilnici je težko nadomestiti prek računalniškega zaslona, tako da sem vesela, ker sem spet v šoli,« odgovori na vprašanje, kako se počuti v šoli, še Lara Lisec, ki upa, da se bo z vrstnicami in vrstniki srečevala v šoli vse do poletnih počitnic.

S. R.


 
« Nazaj na seznam