Časopis za pokrajino Posavje
6.06.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Sprehod po grajskem parku prepovedan

Objavljeno: Petek, 03.04.2020    Rubrika: NOVICE Redakcija
Grajski park, vhod, prepoved (2)

Vstop v grajski park preprečuje trak rdeče-bele barve.

Ljubiteljice in ljubitelji sevniškega gradu in njegove okolice so bili v minulih dneh neprijetno presenečeni, saj vstop skozi glavni in stranski vhod v grajski park prepoveduje trak z rdeče-belimi črtami.

Na vprašanje uredništva Posavskega obzornika, zakaj takšen ukrep, smo prejeli odgovor: »Občina Sevnica kot lastnik zemljišča in zavod KŠTM Sevnica kot upravljalec sta se po tehtnem premisleku in skupnem dogovoru odločila, da onemogočita dostop do grajskega parka ob sevniškem gradu. Občina Sevnica podpira priporočeno rekreacijo, seveda z doslednim upoštevanjem vseh predpisanih in priporočenih varnostnih ukrepov za preprečevanje širjenja okužb z virusom COVID-19. Žal grajski park zaradi svoje oblike ni primeren prostor za varno rekreacijo v tej izredni situaciji.«

V času epidemije koronavirusa tako ni mogoč vstop v sam grad, kar so domačini sprejeli z razumevanjem, a prepoved sprehoda po parku, po katerem so se nekateri radi sprehodili, ni naletel ravno na najboljši odziv, a se bodo držali ukrepa.

S. R.
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte