Časopis za pokrajino Posavje
6.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Srečanje prostovoljk in prostovoljcev OZ RK Sevnica

Objavljeno: Četrtek, 14.11.2019    Rubrika: NOVICE Redakcija
Prostovolci OZRK Sevnica na srecanju in druzenju v Sentjanzu (50)

V Šentjanžu je potekalo redno letno srečanje prostovoljk in prostovoljcev OZ RK Sevnica.

Letošnje srečanje prostovoljk in prostovoljcev Območnega združenja Rdečega križa Sevnica je potekalo pretekli četrtek v kulturni dvorani v Šentjanžu, kjer je tamkajšnja KO RK pripravila v sodelovanju z domačo osnovno šolo tudi prijeten uvodni kulturni program.

Prostovoljke in prostovoljci so pomemben člen v delovanju humanitarne organizacije, saj vsakodnevno spremljajo dogajanje v svoji okolici in vedno nesebično priskočijo na pomoč ljudem v stiski ter z veseljem sodelujejo v akcijah OZ RK Sevnica, kot so krvodajalske akcije, Drobtinica, dobrodelni koncert in podobno. Vrednost njihovega dela se ne meri v evrih, pač v številu prostovoljnih ur, ki jih okoli 130 prostovoljk in prostovoljcev OZ RK Sevnica na leto opravi več kot 10.000.

Prostovolci OZRK Sevnica na srecanju in druzenju v Sentjanzu (49)

Predsednica KO RK Šentjanž Martina Hočevar in predsednica OZ RK Sevnica Breda Drenek Sotošek

Zbrane na srečanju so nagovorile predsednica KO RK Šentjanž Martina Hočevar, predsednica OZ RK Sevnica Breda Drenek Sotošek in sekretarka OZ RK Sevnica Mojca Pinterič Krajnc. V pogovoru so se dotaknile mladih, ki jih v prostovoljstvu primanjkuje in eno izmed možnosti, kako približati prostovoljstvo mladim, sogovornice vidijo v organizaciji podmladka Rdečega križa, ki bi deloval po osnovnih in srednjih šolah v obliki krožka, kar je v preteklosti že bilo.

V nadaljevanju srečanja je za dobro razpoloženje skrbel ansambel Šentjanci.

S. R.
« Nazaj na seznam