Časopis za pokrajino Posavje
28.11.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Število potrjenih okužb s koronavirusom se zvišuje

Objavljeno: Sobota, 17.10.2020    Rubrika: NOVICE Redakcija
ZD, vstopna točka (11)

Vstop v covid točko sevniškega zdravstvenega doma

Včeraj so po 5605 opravljenih testih potrdili 898 primerov okužb z novim koronavirusom (eno okužbo pri slovenskem državljanu so potrdili v tujini), kar pomeni da je delež pozitivnih oseb 16,02 %, sporoča NIJZ in dodaja, da je trenutno hospitaliziranih 250 oseb, v intenzivni negi jih je 43.

V Posavju so v petek potrdili 45 novih primerov okužbe s koronavirusom, in sicer je v občini Brežice na novo okuženih 17, v občini Sevnica 11, v občini Krško 9, v občini Radeče 4, v občini Kostanjevica na Krki in v občini Bistrica ob Sotli 2. Trenutno je tako v vseh šestih posavskih občinah 245 oseb z novim koronavirusom, in sicer v sevniški občini 88, v občini Krško 73, v občini Brežice 54, v občini Radeče 14, v občini Kostanjevica na Krki 11, v občini Bistrica ob Sotli je 5 oseb.

STROŽJI UKREPI V T. I. RDEČIH REGIJAH, TUDI POSAVSKI

V devetih statističnih regijah, ki so na t. i. rdečem seznamu, je od danes začasno prepovedano opravljanje gostinske dejavnosti v gostinskih objektih, dovoljeni pa so priprava in dostava ter osebni prevzem hrane in pijače, medtem ko je v nastanitvenih objektih med 6.00 in 22.30 še naprej dovoljeno opravljati dejavnost za goste. Prepovedano je nudenje storitev v fitnes centrih in zaprtih športnih objektih. Do preklica se ne izvajajo obiski v domovih za starejše in prav tako ne v Prevzgojnem domu Radeče.

Za trgovine, banke, pošte in urade ostaja ureditev, da je lahko v njih hkrati le ena stranka na 20 kvadratnih metrih. Vrata knjižnic zaenkrat ostajajo odprta in delujejo po običajnem odpiralnem času, zato vabljeni k izposoji, kajti »če bereš, poznaš več besed, zato lahko razmišljaš o več stvareh«, pravi Miha Kovač, redni profesor na Oddelku za bibliotekarstvo, informacijsko znanost in knjigarstvo na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani.

S. R.

#povezujemoposavje 
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte