Časopis za pokrajino Posavje
27.09.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Študenti turizma spet v Brežicah

Objavljeno: Sreda, 02.10.2019    Rubrika: NOVICE Sporočilo
Fakulteta za turizem Brežice-novo študijsko leto (2)
V Brežicah je zopet čutiti študentski utrip, saj je svoja vrata, po poletnem premoru, za študente odprla Fakulteta za turizem Univerze v Mariboru. Nova, že 8. generacija študentov turizma je zakorakala v svoje prvo študijsko leto. Sicer fakulteta v letošnjem letu slavi že 10. leto svojega obstoja.

Na Fakulteti za turizem Univerze v Mariboru so za študente 1. letnikov, že tradicionalno priredili Uvajalni dan. Namen tega dne je, da se t.i. brucem izreče dobrodošlico ter se jih s koristnimi nasveti opremi za študijsko pot. Letos je ta dan potekal v ponedeljek, 30. 9. 2019. Poleg številnih aktivnosti, ki so jih pripravili starejši študenti in zaposleni, so se imeli študenti priložnost spoznati med sabo in z novim študijskim okoljem. Naslednji dan, 1. oktobra, so po uvodnem predavanju dekana, izr. prof. dr. Boštjana Brumna, prodekanov in referata za študijske zadeve, že pričeli z rednim študijskim procesom.
Fakulteta za turizem Brežice-novo študijsko leto (6)


To je že 8. generacija v prvi letnik vpisanih študentov turizma, ki jih je letos približno 80. Fakulteta za turizem, najmlajša članica Univerze v Mariboru, deluje v Brežicah od svoje ustanovitve leta 2009. Na fakulteti znotraj rednega študija izvajajo tri študijske programe – visokošolski strokovni program, univerzitetni in magistrski študijski program Turizem, pripravljajo se tudi na izvajanje doktorskega študija. S prejšnjim študijskim letom pa sta se začela izvajati tudi dva izredna programa v angleškem jeziku – visokošolski strokovni in magistrski študij, ki sta namenjena študentom iz tujine in se bodo izvajali v Ljubljani. Izzivov in ciljev je še za kar nekaj desetletij, tako na izobraževalnem kot raziskovalnem področju.

Prvo desetletje svojega delovanja bodo obeležili v decembru, s slavnostno prireditvijo v Viteški dvorani Posavskega muzeja Brežice, še prej pa se bo zvrstilo nekaj dogodkov. Prvi takšen je »Znanje za Posavje«, okrogla miza akademikov iz tega okolja, ki bo potekala 15. oktobra v Posavskem muzeju ter »Potujemo skupaj – Indija«, ki bo 17. oktobra ob 18. uri potekal v dvorani Slavice Zorko. Cikel predavanj »Potujemo skupaj« fakulteta organizira skupaj s Knjižnico Brežice. Tokrat bo svoj pogled na Indijo predstavil dekan brežiške fakultete, izr. prof. dr. Boštjan Brumen, za popestritev predstavitve pa bodo poskrbeli študenti iste fakultete, ki prihajajo iz te dežele. Lepo vabljeni.

Vir:  Fakulteta za turizem, Univerza v Mariboru
 
« Nazaj na seznam