Časopis za pokrajino Posavje
20.01.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Svet regije Posavje zasedal v prostorih NEK

Objavljeno: Petek, 03.12.2021    Rubrika: NOVICE Sporočilo
Slika1
Včeraj je potekala 97. redna seja Sveta regije Posavje, na kateri so se člani sveta seznanili s povabilom za izkaz interesa za oblikovanje lokalnih akcijskih skupin za izvajanje pristopa LEADER/CLLD iz EKSRP, ESRR in ESS plus v programskem obdobju 2021-2027.

Sprejeli so sklep, da Svet regije Posavje pooblašča RRA Posavje, da kot vodilni partner LAS Posavje, skladno z 19. členom ZSRR-2, pristopi k pripravi potrebnih podlag za upravljanje dejavnosti lokalne akcijske skupine v okviru izvajanja lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost – izvajanje pristopa LEADER iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja v obdobju 2023-2027 ter pristopa CLLD v okviru Evropskega sklada za regionalni razvoj in Evropskega socialnega sklada plus v obdobju 2021–2027.
 
Slika2

Seja je potekala v prostorih NEK, kjer se je svet seznanili z aktualnimi aktivnostmi NEK s strani predsednika uprave Stanislava Rožmana. Predstavili so se zaključki varnostnih posodobitev in aktivnosti, ki podpirajo dolgoročno obratovanje NEK. NEK je strokovno vodena, skrbno vzdrževana in stalno posodobljana ter dosega visoko obratovalno učinkovitost in obratuje skladno z visokimi obratovalnimi in okoljskimi standardi. Ob koncu predstavitve je sledil tudi ogled posodobitev.

Vir: RRA Posavje
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte