Časopis za pokrajino Posavje
6.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Svetlejša prihodnost za gospodarstvo v brežiški občini

Objavljeno: Ponedeljek, 30.11.-0001    Rubrika: NOVICE
Svetlejša prihodnost za gospodarstvo v brežiški občini V zadnjih dneh oktobra je svoja vrata za obiskovalce in sosede odprlo podjetje BGS Elektrika d.o.o., ki deluje v prostorih nekdanjega obrata Lesnine v Dobovi. Trenutno zaposluje 25 delavcev, proizvodnjo elektronike za glavna partnerja Siemens in BMW nameravajo v prihodnje še širiti. Brežiški župan Ivan Molan je v priložnostnem nagovoru dejal, da ga veseli dan odprtih vrat podjetja, saj je to pravi način, da se predstavijo okolju in sosedom. Vsi si želimo novih delovnih mest, zato z navdušenjem sprejemamo novo podjetje v občini. Zagon proizvodnje v prostorih, ki so bili nekoč zanemarjeni, je najboljša rešitev za opuščen proizvodni obrat. Brežičani smo lahko na gospodarskem področju optimistični, saj se razmere na gospodarskem področju izboljšujejo, je še dejal župan.

V zadnjih dneh so nas z optimizmom navdali podatki, da podjetji TPV d.d. in TA Regulator zaradi povečanega obsega dela spet poslujeta z normalnim, ne več skrajšanim, delovnim časom. Še več, obe podjetji bosta tudi zaposlovali nove delavce. Podjetje Vino Brežice je sicer doživelo težke čase in stečaj, delavci so ostali brez služb, vendar se stanje na drugih področjih v gospodarstvu v občini normalizira.

V občini Brežice se trudimo za ustvarjanje ugodnih pogojev za razvoj podjetništva, komunalna ureditev Industrijsko-poslovne cone Brezina je bila eden najpomembnejših ukrepov, narejen v pravi smeri spodbude in stabilnega razvoja gospodarstva v brežiški občini. Upravičenost ureditve industrijske cone dokazuje uspešno delovanje proizvodnega obrata Kovis, podjetje z gradbenim materialom Terra B pa gradi nov proizvodni obrat in logistični center, kjer bo na voljo kar nekaj novih delovnih mest.

Generalni direktor podjetja BGS Elektrika, Antun Sabonski, in vodja slovenskega obrata Drago Kramovič, sta na dnevu odprtih vrat dejala, da je podjetje s strani sosedov zelo dobro sprejeto, zahvalila sta se za pomoč zaposlenim in institucijam, tudi Občini Brežice in Upravni enoti. »Trudili se bomo, da upravičimo vaše zaupanje in pomoč. V naslednjem letu vas želimo sprejeti v še bolj urejenih prostorih in z večjim številom delavcem,« sta dejala. Podjetje izdeluje elektronske komponente za podjetje Siemens, med projekti so metro Oslo (Norveška) in Bombaj (Indija), tovorne lokomotive v Avstraliji in Franciji. Podjetje je bilo uspešno tudi pri pridobivanju evropskih sredstvih za vzpodbujanje podjetništva.

« Nazaj na seznam