Časopis za pokrajino Posavje
9.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Tečaj slovenskega jezika za priseljence

Objavljeno: Nedelja, 21.06.2020    Rubrika: NOVICE Sporočilo
Knjiga

V knjigah se skriva nešteto znanja, tudi o slovenskem jeziku.

V okviru projekta Večgeneracijski center Posavje Sevnica smo uspešno zaključili prvo polletje izvajanja tečaja slovenščine za priseljence.

Tečaja se je udeleževalo približno 20 uporabnikov iz držav bivše Jugoslavije, Kosova, Rusije, Nizozemske, Venezuele in Madagaskarja. Profesorica slovenščine Petra Savnik je poskrbela za raznolikost in prilagojenost vsebin različnim stopnjam znanja. Učenje slovenskega jezika prispeva k lažjemu vključevanju priseljencev v lokalno okolje, spoznavanju slovenske kulture, novih ljudi in spletanju nove socialne mreže in izboljšanju možnosti pri iskanju zaposlitve.

Z izvajanjem začetnega in nadaljevalnega tečaja pričnemo znova v mesecu septembra. Vabimo vas, da se nam pridružite in se izpopolnite v pogovornem ter pisnem izražanju. Za vse dodatne informacije smo vam na voljo na telefonski številki 068 642 507 in e-naslovu: vgc.posavje.sevnica@gmail.com. Izvajanje aktivnosti poteka v sodelovanju s KŠTM Sevnica, omogočajo pa ga MDDSZ, Evropski socialni sklad in Občina Sevnica.

Družinski inštitut zaupanje,
Margareta Lešnik
« Nazaj na seznam