Časopis za pokrajino Posavje
3.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Tik pred novim letom so se srečali krajani Kapel in hrvaške Marije Gorice

Objavljeno: Nedelja, 29.12.2019    Rubrika: NOVICE Sporočilo
20191229_132303

Predsednik sveta KS Kapele Ivan Urek z načelnico občine Marija Gorica Marico Jančić

V nedeljo, 29. decembra 2019, smo se na maloobmejnem prehodu Rakovec okoli poldneva srečali krajani KS Kapele in krajani občine Marija Gorica s Hrvaške.

Načelnica občine Marija Gorica gospa Marica Jančić in predsednik sveta KS Kapele Ivan Urek sta vse udeležence druženja pozdravila, zaželela srečno novo leto in obljubila, da bosta tovrstno druženje oziroma srečevanje organizirala kot tradicionalno vsako leto. Mejna reka Sotla že od nekdaj ni mejna, saj združuje domačine na obeh bregovih, še največ po sorodstvenih vezeh kakor tudi zaradi sodelovanja med gasilskimi društvi ter godbama iz Rozge na hrvaški strani in iz Kapel.

Domačini z obeh bregov reke Sotle so na skupno druženje prinesli svoje krajevne dobrote Obsotelja - domače štrudlje (jabolčne in sirove zavitke) in seveda klobase domačih mojstrov. Manjkalo pa ni niti okušanje letošnjega pridelka iz vinogradov z obeh strani reke Sotle.

Dogodek je tokrat popestrila godba Rozga iz Hrvaške, ki že desetletja prijateljuje s Pihalnim orkestrom Kapele.

Gospa Marica Jančič in Ivan Urek sta vsem zaželela srečno in zdravo novo leto 2020 v pričakovanju, da se konec prihajajočega leta spet srečajo.

Vir: KS Kapele
« Nazaj na seznam