Časopis za pokrajino Posavje
10.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Tržnica v Brežicah bo ob sobotah odprta med 7. in 12. uro

Objavljeno: Sreda, 25.03.2020    Rubrika: NOVICE Sporočilo
56

Tržnica Brežice (foto: Komunala Brežice)

Občina Brežice obvešča občanke in občane, da vrata ponovno odpira Tržnica Brežice, kjer bo devet ponudnikov prodajalo kmetijske pridelke in proizvode. Lokalno pridelano hrano bodo občani lahko kupili že to soboto, 28. marca. Prodaja ostalega blaga (tehnično blago, oblačila, obutev, suha roba in podobno) na tržnici v  času trajanja epidemije ni dovoljena. Ker je na prvem mestu varnost tako kupcev kot ponudnikov, bo upravljalec tržnice, Javno podjetje Komunala Brežice d.o.o., seveda izvajal vse varnostne ukrepe v skladu s priporočili za preprečitev širjenja okužbe s koronavirusom.

Na vidnem mestu ob vstopu na tržnico bodo postavljeni opozorilni napisi z natančnimi navodili o načinu obratovanja tržnice, o upoštevanju socialne razdalje, o načinu vstopanja na tržnico, zadrževanja na tržnici, o higieni rok, o prepovedi prijemanja živil. Za obiskovalce tržnice bo na voljo razkužilo, to bo na voljo tudi pred sanitarijami, ki bodo v času obratovanja tržnice odprte. Razstavljene kmetijske pridelke in proizvode kupci ne bodo smeli prijemati. Pridelke in proizvode bo lahko prijemal in dajal v vrečke le prodajalec, ki bo ustrezno zaščiten z rokavicami in zaščitno masko. Prodajne mize bodo postavljene na takšni medsebojni razdalji, da bodo zagotavljale varno socialno razdaljo tako za prodajalce kot za kupce na tržnici. Prodajne mize in površine bodo pred začetkom in ob koncu prodajnega dne očistili in razkužili z razkužilom. 

Občane vabimo, da aktualne informacije spremljajo na spletni strani občine in na spletni strani www.komunala-brezice.si ter Facebook strani JP Komunala Brežice d.o.o. www.facebook.com/komunala.brezice.

Vir: Občina Brežice
« Nazaj na seznam