Časopis za pokrajino Posavje
28.10.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Učenci OŠ Cerklje ob Krki se v teh dneh »vozijo« s pešbusom

Objavljeno: Torek, 15.09.2020    Rubrika: NOVICE Redakcija
os_cerklje_pesbus (8)

Pešbus učencev OŠ Cerklje ob Krki in nekaterih spremljevalk v Župeči vasi

Z jutrišnjim dnem se začenja letošnji Evropski teden mobilnosti, v sklopu katerega tudi v občini Brežice ponovno poteka projekt organiziranega pešačenja v šolo - Pešbus. Učence OŠ Cerklje ob Krki je pešbus začel »voziti« v ponedeljek in tako bo vsak šolski dan do 25. septembra (v primeru slabega vremena pešbusa ne bo).

V današnjem jutru, malo po 7. uri, smo eno skupino pričakali v Župeči vasi, ki se je najprej zbrala pri obeležju škofa Leniča, naslednja pešbus postaja je bila pri kapelici ob glavni cesti, nato na koncu Župeče vasi in skupina je počasi že prispela pred cerkljansko šolo. Druga skupina pa se je »vozila« na liniji Gazice–OŠ Cerklje ob Krki, in sicer so se zbrali pri odcepu za Gazice na koncu Cerkelj, naslednja postaja je bila bivša pekarna, nato tik pred križiščem sredi vasi in kot zadnja šola, kamor so varno prispeli.

Kot nam je povedal vodja projekta Pešbus na OŠ Cerklje ob Krki Blaž Milar, učitelj športne vzgoje, so se otroci in starši na akcijo že prvi dan odlično odzvali, saj se je je udeležilo prek 50 otrok in staršev spremljevalcev. Kljub zgodnji uri so otroci med potjo sproščeno klepetali in na svežem zraku razmigali svoje telo ter nekaj dobrega naredili za okolje, je poudaril. Vabijo tudi vse ostale učence, babice, dedke in druge odrasle, da se jim pridružijo v naslednjih dneh ter na ta način pomagajo pri izpeljavi projekta Pešbus.

R. R.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam