Časopis za pokrajino Posavje
9.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Udovč: »Kar bomo prispevali k skupnosti, bo naša zapuščina«

Objavljeno: Sobota, 12.11.2016    Rubrika: NOVICE Redakcija
IMG_3678

Letošnji nagrajenke in nagrajenci ob sevniškem občinskem prazniku z županom Srečkom Ocvirkom in predsednikom države Borutom Pahorjem.

V petkovem poznem popoldnevu se je v sevniškem športnem domu odvila osrednja slovesnost ob prazniku občine Sevnica. Dogodka se je kot častni gost in slavnostni govornik udeležil tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor s partnerico Tanjo Pečar, ki naj bi imela zaradi starih staršev, Vere in Matka Pečar, sevniške korenine.

IMG_3597

Predsednik države je sevniškemu županu podaril posebno protokolarno darilo ob 25-letnici osamosvojitve.

Navzoče je pozdravil in nagovoril tudi župan Srečko Ocvirk, ki je podelil tudi letošnja občinska priznanja. Listino Občine Sevnica sta prejela Ludvik Žuraj iz Sevnice za dolgoletno delo na področju ljubiteljske kulture in Mirko Zupan iz Krmelja za vseživljenjsko družbeno angažiranost v domači krajevni skupnosti.

Prejemniki srebrne plakete Občine Sevnica so Vladimira Tomšič iz Sevnice za prispevek h krepitvi javnega zdravja in inovativne pristope na področju zdravstvene preventive, Darko Janc s Studenca za vsestransko družbeno povezovanje in prispevek k razvoju domačih krajev in Vida Križnik iz Zapuž pri Boštanju za vseživljenjski prispevek v družbeni in kulturni dejavnosti.

Zlato plaketo je v imenu podjetja 3P koncept, inženiring in storitve d. o. o. Blanca prevzela Tanja Peklar, v imenu Kluba borilnih veščin Sevnica pa Jurij Orač.

Grb Občine Sevnica je v imenu Javnega podjetja Komunala d. o. o. Sevnica prevzel Mitja Udovč, ki se je nato zahvalil v imenu vseh nagrajenk nagrajencev ter v imenu zaposlenih v podjetju, ki je prejelo najvišje občinsko priznanje. »Na svet smo prišli brez vsega in tudi zapustili ga bomo brez vsega. Kar bomo prispevali k skupnosti, bo naša zapuščina,« je uporabil v svoji zahvali misli nekdanjega kenijskega atleta Kipa Keina, velikega športnika in človekoljuba, ki je potrditev za izjemno življenjsko delo prejel tudi na letošnjih olimpijskih igrah v Riu de Janieru.

Na prireditvi, ki sta jo povezovala Tanja Žibert in Ciril Dolinšek, je pomembnejše projekte od lanskega do letošnjega praznika predstavila filmska reportaža Bojana Kostevca.

Spremljevalni kulturni program so obogatili z nastopi: izjemna solistka Kaja Pavlič iz Sevnice, učenke in učenci Glasbene šole Sevnica in Glasbene šole Krško pod vodstvom mentorjev Matjaža Škoberneta in Jožeta Bogolina ter mažorete Društva Trg Sevnica.

S. R., foto: L. M., S. R.
« Nazaj na seznam