Časopis za pokrajino Posavje
3.10.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Ureditev objekta zadnjega slovesa na Velikem Cirniku

Objavljeno: Sreda, 13.09.2023    Rubrika: NOVICE Sporočilo
MV Veliki Cirnik pred ureditvijo (2)

Pred ureditvijo nove poslovilne vežice ...

V teh dneh se zaključujejo gradbena dela za poslovilno vežico na Velikem Cirniku v KS Šentjanž.

Pred ureditvijo nove poslovilne vežice so se krajanke in krajani od bližnjih poslavljali v dotrajanem in priložnostno neprimernem objektu, zato je ureditev ustreznega objekta za zadnje slovo pomembna pridobitev za Veliki Cirnik, saj vse ureditve, ki so bile urejane postopoma, sedaj tvorijo zaokroženo celoto ureditev krajevnega središča. Ob tem je bil urejen tudi dostop do cerkve in poslovilne vežice, skupaj z dostopom do gasilskega doma. Na novo je preplaščena javna pot, zaradi naklona terena je bilo potrebno urediti tudi ustrezno odvodnjavanje.

Nova poslovilna vežica Veliki Cirnik

... priložnostna slovesnost z blagoslovom novega prostora zadnjega slovesa bo prihajajočo nedeljo.

Projekt v pogodbeni vrednosti 199.201,28 evrov je obsegal gradnjo pritličnega objekta poslovilne vežice z ureditvijo okolice, ureditev dostopa in ureditev vseh potrebnih priključkov na gospodarsko javno infrastrukturo. Projekt so izvedla podjetja GTB-PRO d. o. o. iz Topolšice, Gradbeništvo Džodžaj d. o. o. iz Velenja in GMP Prijatelj d. o. o. iz Šentjanža, ki so tudi oddala skupno ponudbo na javnem naročilu. Pri pripravi projektne dokumentacije in pridobivanju zemljišč je Občina Sevnica tesno sodelovala tako s Krajevno skupnostjo Šentjanž kot tudi s Prostovoljnim gasilskim društvom Veliki Cirnik.

V nedeljo, 17. septembra, bo ob 8.30 v podružnični cerkvi sv. Križa sveta maša, sledila bo priložnostna slovesnost z blagoslovom nove poslovilne vežice in nato druženje krajank in krajanov, ki jih je ta pridobitev zagotovo še bolj povezala.

Vir: Občina Sevnica
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte