Časopis za pokrajino Posavje
9.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Ureditev vrtca v nekdanji OŠ Leskovec pri Krškem

Objavljeno: Ponedeljek, 30.11.-0001    Rubrika: NOVICE
Ureditev vrtca v nekdanji OŠ Leskovec pri Krškem

Občina Krško v teh dneh začenja z obnovo stare osnovne šole v Leskovcu pri Krškem, ki bo do prihodnje pomladi urejena za varstvo predšolskih otrok, katerih vpis se je po lanski noveli zakona o brezplačnem varstvu za drugega in vse naslednje otroke občutno povečal. Novi vrtec bo tako zagotovil pogoje za predšolsko vzgojo malčkov v treh do petih novih oddelkih.

350 m2 velik kompleks je poleg nekdanjega doma upokojencev na Vidmu predmet poravnave z Ministrstvom za delo, družino in socialne zadeve. Nekaj več kot 700.000 evrov vredna investicija bo omogočila izgradnjo treh do petih igralnic s pripadajočimi notranjimi površinami, zunanjim igriščem in ureditev parkirnih mest. Izbrani izvajalec gradbeno obrtniških del je CGP iz Novega mesta.

S pridobitvijo teh prostorov bomo najhitreje prišli do prepotrebnih prostorov za predšolske otroke, poudarja vodja oddelka za družbene dejavnosti Jadranka Gabrič. Največja težava pri vpisu se je pokazala prav v vrtcu pri OŠ Leskovec pri Krškem, kjer je na čakalni listi čez 40 otrok. V prihodnjih letih sledi tudi obnova obstoječega vrtca pri OŠ Leskovec pri Krškem. Kakovostno izvajanje šolske vzgoje bo kmalu nadgradila tudi dozidava in obnova nekaterih obstoječih prostorov za pouk v sami leskovški osnovni šoli, kjer so dela že v polnem teku.

V sklopu projekta obnove in rekonstrukcije stare OŠ Leskovec pri Krškem za potrebe vrtca Občina Krško pripravlja tudi idejne rešitve za novo cestno ureditev na območju objekta in možnost navezave na trg in Grebenčevo cesto. Slednje bo prostorsko obdelano v občinskem podrobnem prostorskem načrtu za celotno območje ureditvenega načrta Leskovec. Prav tako je Občina z namenom novega prostorskega načrtovanja in prevetritve rešitev iz obstoječega ureditvenega načrta že pridobila geodetski načrt za celotno območje vse od trga v smeri pokopališča.

Vir: Občina Krško

« Nazaj na seznam