Časopis za pokrajino Posavje
1.12.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V brežiški bolnišnici so morali še razširiti covid oddelek

Objavljeno: Torek, 17.11.2020    Rubrika: NOVICE Redakcija
SBB covid oddelek (2)

Foto: SB Brežice

Potem ko so v Splošni bolnišnici Brežice število postelj na covid oddelku s 15 najprej povečali na 25 in nato na 30, so morali zaradi povečanega števila covidnih bolnikov še razširiti kapacitete omenjenega oddelka.

Po podatkih covid sledilnika je danes v brežiški bolnišnici hospitaliziranih že 42 bolnikov s covidom-19. "Dodatne kapacitete za covid oddelek zagotavljamo s širitvijo oddelka z Internega 2 na del Internega 1 oddelka. Zaradi navedenega smo Interni 1 oddelek, kjer zdravimo internistične paciente brez okužbe s covid-19, prestavili na travmatološki del kirurškega oddelka," nam je pojasnila direktorica bolnišnice Anica Hribar.

Kot je sporočila že prejšnji teden, so ortopedske operacije začasno odpovedali, kirurški del oddelka je tako nekoliko skrčen in dela v obsegu abdominalnega dela oddelka, kjer izvajajo ves nujni kirurški program, ravno tako tudi obravnavo vseh tistih pacientov, ki so napoteni z napotnico zelo hitro.

V brežiški bolnišnici že od 23. oktobra dalje sprejemajo tako akutne kot neakutne bolnike. Pri slednjih gre za oskrbovance iz socialno-varstvenih zavodov, ki jih sprejmejo začasno (za največ 72 ur), dokler v njihovi ustanovi ne uredijo rdeče cone za namestitev okuženih oskrbovancev.

P. P.
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

16.11.2020 | Redakcija

Od ribogojca do kupca

06.02.2020 | Sporočilo

Predstavitev projekta Riba je IN