Časopis za pokrajino Posavje
4.12.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V brežiški bolnišnici že 12 covidnih bolnikov

Objavljeno: Torek, 26.10.2021    Rubrika: NOVICE Redakcija
korona_znak_uc_brezice (3)
Minuli petek, 22. oktobra, so v brežiški bolnišnici ponovno odprli covid oddelek, na katerem se trenutno zdravi 12 covidnih bolnikov.

"Zaradi poslabšanja epidemiološke situacije v državi in zasedenosti postelj na covid oddelkih v drugih bolnišnicah je ministrstvo ponovno na seznam covid bolnišnic uvrstilo tudi naš zavod," nam je sporočila direktorica SB Brežice Anica Hribar. V Brežicah so imeli covid oddelek sicer odprt od 18. septembra do 3. oktobra, a število bolnikov na njem ni preseglo štiri. Trenutno na covid oddelku zagotavljajo 13 postelj, zdravijo 12 bolnikov, dva bolnika sta bila premeščena na intenzivno zdravljenje v Ljubljano. V brežiški bolnišnici zaenkrat še ne zagotavljajo intenzivnega zdravljenja.

"V Urgentnem centru zadnja dva tedna beležimo precej povečan obisk covid pozitivnih bolnikov. Če se je število teh bolnikov do prvega tedna v oktobru gibalo med pet in deset na teden, zadnjih 14 dni beležimo tedensko med 15 in 20 covid pozitivnih bolnikov, ki iščejo zdravstveno pomoč na urgenci," še pojasnjuje Hribarjeva in dodaja, da se bo glede na napovedi situacija naslednjih 14 dni slabšala, zato bo verjetno treba povečati število postelj na covid oddelku. Število postelj na nivoju države povečujejo skladno z naraščanjem potreb v državi.

V ponedeljek 57 novih okužb, skupaj 608 okuženih

V ponedeljek je bilo v Posavju odkritih 57 novih primerov okužbe s koronavirusom, od tega kar 37 v občini Krško, šest v občini Brežice, pet v občini Sevnica, po štiri v občinah Radeče in Bistrica ob Sotli in ena v občini Kostanjevica na Krki. Skupno je zdaj v Posavju 608 potrjeno pozitivnih, od tega 232 v krški, 157 v brežiški, 128 v sevniški, 69 v radeški ter po 11 v kostanjeviški in bistriški občini.

P. P.
« Nazaj na seznam
»