Časopis za pokrajino Posavje
3.12.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V krškem Domu starejših občanov odkritih 22 okužb

Objavljeno: Petek, 20.11.2020    Rubrika: NOVICE Redakcija
delovna-072
Padla je še zadnja »utrdba« med domovi upokojencev in starejših v Posavju, saj so zadnja testiranja pokazala, da se je virus razširil tudi med stanovalci in zaposlenimi v Domu starejših občanov (DSO) v Krškem. Zaenkrat je bila okužba odkrita pri 18 stanovalcih doma in štirih zaposlenih, nam je sporočila direktorica DSO Krško Ani Nuša Masnik.

Testiranje so opravili vsem stanovalcem, ki bivajo v drugem nadstropju doma, ob še dodatno nekaj stanovalcih pa tudi pri vseh zaposlenih, ki so bili v stiku z njimi. Po navedbah direktorice Masnikove so zaenkrat še vsi stanovalci in zaposleni brez simptomov, se počutijo dobro in nimajo povišane temperature.

Glede na novo situacijo so posledično takoj v jutranjih urah vzpostavili rdečo cono v bivalni skupini Nagelj, v skupinah Rožmarin in Ajda pa sivi coni. Vendar pa je trenutno v veljavi spremenjen način bivanja za vse stanovalce doma, kar pomeni, da ti ostajajo v svojih sobah vse dotlej, dokler ne bodo odvzeti brisi vsem stanovalcem doma in da obiski svojcev trenutno niso mogoči. Zato v DSO svojce stanovalcev lepo naprošajo, da do razjasnitve situacije tudi ne prinašajo nobenih stvari zanje, razen v primeru, če gre za predmet, ki bi ga posameznik(ca) nujno potreboval(a), medtem ko bodo za vse ostale potrebščine poskrbeli v domu.

»Čas, ki je pred nami, bo težak za vse: za stanovalce, zaposlene in vas, svojce. Ne moremo napovedati razpleta dogodkov, a potrudili se bomo po najboljših močeh, da bomo okužbo zamejili in preprečili širjenje,« pravi Masnikova. K temu dodaja, da bodo o poteku stanja v domu obveščali svojce in javnost preko Facebook in spletne strani doma. »Stanovalce, ki so zboleli, smo osebno seznanili, da je bila pri njih odkrita okužba, prav tako bomo po telefonu kontaktirali vse njihove svojce. Vljudno vas naprošamo, da nam glede tega zaupate in nas ne kličete sami glede rezultatov testov, saj smo v tem trenutku še bolj obremenjeni z delom in reševanjem nastale situacije. Če vas torej nismo poklicali, da je vaš svojec okužen, potem je bil njegov bris negativen,« dodaja Masnikova, in zaključuje: »zdaj je čas, da pokažemo, kaj zmoremo in znamo!«

Vsem stanovalcem in zaposlenim želimo, da bi s čim manj težavami prebrodili nastalo situacijo!

B. M.
« Nazaj na seznam
»