Časopis za pokrajino Posavje
7.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V KS Tržišče bodo nadaljevali z investicijami

Objavljeno: Četrtek, 21.05.2020    Rubrika: NOVICE Redakcija
Izjava predsednika KS Tržišče (2)

Predsednik KS Tržišče Janez Virant (foto: osebni arhiv)

KS Tržišče, ki je ena zmed 11 krajevnih skupnosti v sevniški občini, praznuje svoj krajevni praznik na god svetega Urbana (25. maja), zavetnika trte in vinogradništva, a zaradi aktualnih razmer s pandemijo letos praznovanje odpade.

Kljub temu je predsednik krajevne skupnosti Janez Virant za našo medijsko hišo izpostavil nekaj načrtov, ki jih želijo v nadaljevanju leta udejaniti. »Zaključen je razpis za sofinanciranje društev in v pripravi so pogodbe. Zaključena sta dva razpisa za sanacijo cestišča v Marendolu in Tržišču. Predvidena je tudi preplastitev odseka ceste v Kaplji vasi. V pripravi so služnostne pogodbe za ureditev varne peš poti iz Tržišča proti Kaplji vasi. Zbiramo ponudbe za ureditev prostora za potrebe Aktiva kmečkih žena Tržišče,« predstavi aktivnosti, ki se bodo odvijale, ter pohvali delovanja društev, ki bogatijo vsakdan v skupnosti.
 
V sodelovanju z Občino Sevnica je v pripravi ureditev dokumentacije za rušitev hiše v vasi Vrhek in projekta za razširitev pokopališča v Tržišču. Opravljen je bil tudi nakup starega gasilskega doma v Tržišču, ki bo porušen zaradi ureditve ceste skozi Tržišče.
 
»Krajani in krajanke lahko tudi letos s svojimi predlogi sodelujejo pri participativnem proračunu Občine Sevnica. V lanskem letu so bila uspešno pridobljena sredstva za nekatere posodobitve v vasi Škovec,« še povabi k sodelovanju predsednik KS Tržišče ter zaželi, da bi v naslednjem letu obeležili krajevni praznik s prijetnim druženjem.

S. R.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam