Časopis za pokrajino Posavje
15.05.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V novih prostorih vrtca se bo kmalu slišal otroški smeh

Objavljeno: Sobota, 17.04.2021    Rubrika: NOVICE Redakcija
Dozidava Vrtca Ciciban Sevnica (2)

Dozidava sevniškega centralnega vrtca je zaključena, v ponedeljek se bo v prostorih slišal otroški smeh in klepet.

Z zaključnimi ureditvami, umestitvijo opreme in pridobitvijo uporabnega dovoljenja je zaključena dozidava največjega vrtca v sevniški občini, Vrtca Ciciban Sevnica.

Dodatni novi prostori vrtca v Sevnici, v katerih bo v prihodnjem tednu že slišati otroški klepet in smeh ob igri, obsegajo 480 m2 uporabnih površin – tri nove velike in svetle igralnice, ki imajo vsaka svojo teraso v velikosti 20 m2, lepo osvetljen prostor s sanitarijami, prostor za zaposlene ter veliko terasa na strehi prizidka in majhen del travnate površine okoli prizidka. Posebna pridobitev je t. i. čutna soba – za umirjanje, sprostitev, spodbujanje izražanja čustev in razvijanje koncentracije. Vrednost novogradnje znaša 887 tisoč evrov, opreme pa 71 tisoč evrov. Investicija, ki se je začela v lanskem, zaključila pa v letošnjem letu, je bila v celoti investirana iz občinskega proračuna.

Dozidava Vrtca Ciciban Sevnica (40)

Igralnice, ki so velike in svetle, imajo tudi vsaka svojo teraso.

»V našem Vrtcu Ciciban Sevnica, ki ima z novimi prostori v uporabi 2.700 m2 površine, je trenutno 492 otrok. S ponedeljkom, 19. aprilom, se bo število povečalo na 521 otrok, saj bomo sprejeli 28 otrok prvega starostnega obdobja in enega drugega starostnega obdobja,« pripoveduje ravnateljica vrtca Tanja Sorčan. Veselje nad novo pridobitvijo, ki pomeni še večje število vključenih otrok v vrtec, izrazi tudi župan Srečko Ocvirk: »V ponedeljek bodo otroci zasedli in naselili nove tri oddelke v vrtcu v Sevnici. Razširjen in povečan prostor ter dozidava omogočajo, da bodo sprejeti vsi predšolskega varstva potrebni otroci. Nekaj otrok, ki so sedaj vrtec obiskovali v Loki, pa se bo približalo svojemu domu v Sevnici.«

Dozidava Vrtca Ciciban Sevnica (28)

Igralni prostor bo tudi velika terasa na strehi novega prizidka vrtca.

Vodja oddelka za družbene dejavnosti na Občini Sevnica Mojca Sešlar pojasni, da si v sevniški občini prizadevajo, da bi v prihodnjih letih dosegli od 90 do 95 vključenih otrok v predšolsko vzgojo. Trenutno je v predšolsko vzgojo vključenih 780 otrok, ki so nastanjeni v 45 oddelkih. 1. septembra se bodo odprla vrata novega vrtca v prenovljenih prostorih nekdanjega boštanjskega gostišča Panorama, ki bodo imeli urejeni dve igralnici prvega starostnega obdobja in po normativih za opravljanje predšolske vzgoje bodo vanje sprejeli do 28 otrok ter dve igralnici drugega starostnega obdobja, v katerih bo lahko po normativih prebivalo do 48 otrok.

NAČRTOVANE NOVE INVESTICIJE

Občino Sevnica v prihodnosti še čaka kar nekaj novih izzivov, velikih projektov tudi na področju osnovnošolskega izobraževanja. »Trenutno smo v fazi pridobivanja projektne dokumentacije za pridobitev gradbenega dovoljenja za izgradnjo novih šolskih prostorov za otroke, ki obiskujejo OŠ Ane Gale. Naslednja investicija se bo odvijala v Mirnski dolini, kjer bo potekala izgradnja nove šole v Krmelju. Trenutno smo v fazi pridobivanja projektnih pogojev, da bo šola stala na predlagani lokaciji. V načrtu je še dograditev OŠ Blanca, kjer je nujna dozidava kuhinje in nekaterih drugih prostorov za tehnično osebje. Usklajevanja idejne zasnove že potekajo in pričakujemo, da bomo v roku enega meseca pridobili vse potrebne projektne pogoje in potem nadaljujemo s pridobivanjem gradbenega dovoljenja,« naniza vodja oddelka za družbene dejavnosti še načrte na področju šolstva.

S. R.

#povezujemoposavje

 
« Nazaj na seznam