Časopis za pokrajino Posavje
9.12.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V OŠ dr. Mihajla Rostoharja so se vrnili šolarji

Objavljeno: Torek, 05.01.2021    Rubrika: NOVICE Redakcija
OS dr Mihajla Rostoharja-ponovni zacetek pouka (12)

V šolske klopi se je vrnilo okoli 80 učenk in učencev, na fotografiji 4. razred z učiteljico Ireno

Po dveh mesecih šolanja na daljavo so se danes zjutraj v šolske klopi vrnili učenci in učenke s posebnimi potrebami, med njimi tudi okoli 80 učenk in učencev OŠ dr. Mihajla Rostoharja Krško.

»Zelo smo veseli, da se učenci vračajo v šolske klopi. Pri nas je izobraževanje na daljavo še toliko težje kot morda v osnovnih šolah, saj naši učenci potrebujejo individualne prilagojene pristope in pripomočke, vse to pa je na daljavo zelo težko zagotavljati,« nam je ob jutranjem obisku na šoli povedala ravnateljica dr. Barbara Smolej Fritz. »Na drugi strani nas pa tudi malo skrbi, saj v teh dveh mesecih, ko so bili učenci doma, epidemiološka situacija v Posavju ni bila tako slaba kot danes, ko se učenci vračajo,« je še dodala medtem, ko so učenke in učenci počasi prihajali v šolo.
OS dr Mihajla Rostoharja-ponovni zacetek pouka (6)

Tomaž Zupančič in ravnateljica dr. Barbara Smolej Fritz


 
Kadrovsko so v stiski

Pred ponovnim začetkom pouka so morali zaposleni včeraj opraviti testiranje na novi koronavirus. Testiralo se je 41 zaposlenih, pri čemer je bil en test pozitiven, dva zaposlena sta že od prej v karanteni, sedem pa jih je doma zaradi varstva svojih otrok. »Kadrovsko smo precej v stiski, upali smo, da se bomo v šolo vrnili skupaj s prvo triado, ker smo mlad kolektiv in ima veliko zaposlenih otroke v prvih razredih osnovne šole, zato je to v tem tednu kar težava,« pravi ravnateljica. Zaradi okužb v domačem okolju manjka tudi nekaj učenk in učencev od skupno 95, ki ne prihajajo le iz krške, ampak nekateri tudi iz brežiške, kostanjeviške, šentjernejske, sevniške in bistriške občine.
 
Vrnitve v šolo se je razveselil tudi učenec Tomaž Zupančič s Senovega: »Vesel sem, da mi ne bo več treba doma delati za šolo, v šoli je lažje in sem jo pogrešal. Tukaj se učimo, pišemo, rišemo, telovadimo in ustvarjamo. Pogrešal sem tudi družbo in prijatelje.« Naj vzdušje in vznemirjenje, podobno tistemu na prvi šolski dan, traja čim dlje.
 
P. P.

#povezujemoposavje
 
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte