Časopis za pokrajino Posavje
4.12.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V Podbočju zaključili krajevno praznovanje

Objavljeno: Ponedeljek, 30.11.-0001    Rubrika: NOVICE
V Podbočju zaključili krajevno praznovanje

V krajevni skupnosti Podbočje so letošnji krajevni praznik obeležili s kar 12 prireditvami, osrednja pa je bila sobotna svečana seja sveta KS s kulturnim programom in podelitvijo krajevnih priznanj.

 

Predsednik sveta KS Podbočje Janez Barbič je v uvodnem govoru izpostavil največje dosežke minulega obdobja, v katerimi izstopata pred kratkim odprta Spominski park Podbočje in cesta Šutna - Trebelnik ter že lani predana namenu II. faza namakalnega sistema Kalce-Naklo. Župan mag. Miran Stanko je v svojem nagovoru poudaril, da je bilo v štirih letih, odlar je nastopil župansko funkcijo, v teh krajih rešenih kar nekaj problemov, krajanom čestital ob prazniku, še posebej pa krajevnim nagrajencem.

V nadaljevanju je Barbič podelil letošnja krajevna priznanja. Znak KS je za dolgoletno delo in prispevek kraju prejel znani podboški gostilničar Jože Kerin, priznanja pa še trije Podbočjani: Janez Hribar za trud, pomoč sokrajanom in prispevek kraju, Majda Gramc za dosežke, trud in delo v kraju ter Branko Štefanič za 28-letno skrb in urejanje pokopališča. Priznanje mladi up je na predlog OŠ Podbočje prejela Zala Jurečič iz Malega Mraševega. Priznanje KS in Turističnega društva Podbočje sta Barbič in predsednik društva Matjaž Jurečič podelila Vinogradniškemu društvu Podbočje (sprejel ga je predsednik Franci Grubič) za promocijo kraja po vsej Sloveniji.

Prireditev je spremljal pester kulturni program, v katerem so sodelovali: Špela Baškovec z zapeto himno, vokalna skupina Mavrice, recitatorji Uroš Kerin, Jasmina Koretič, Goran Miljanovič in Alja Baškovec, novomeški slikar Sebastjan Šeremet pa je kar v teku prireditve na odru naredil sliko podboškega kamnitega leva. Dogodek je povezovala Monika Gabrič.

Sledilo je še tradicionalno družabno srečanje krajanov, t. i. podboška noč, zaradi slabega vremena zopet v šolski telovadnici, kjer so spominske srebrnike podelili kar 29 lanskim novorojenčkom v krajevni skupnosti. Članice Aktiva kmečkih žena Podbočje so ob tem pripravile kulinarično razstavo »Dobrote iz babičinih rok«.

P. P.

« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte