Časopis za pokrajino Posavje
15.05.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V posavske domove je prišla nova številka Posavskega obzornika

Objavljeno: Četrtek, 29.04.2021    Rubrika: NOVICE Redakcija
0921

Gozdno obarvana naslovnica današnje številke Posavskega obzornika

Tik pred mednarodnim praznikom dela danes v vaše domove prihaja nova številka Posavskega obzornika, ki je spet obogatena z raznolikimi vsebinami z različnih področij družbenega življenja. Verjamemo, da bo vsak našel nekaj, kar ga bo pritegnilo in bo z zanimanjem prebral.

Tokrat smo se pri glavni temi lotili oskrbe starejših na kmetiji, ki je nova priložnost, a zaenkrat še z veliko neznankami. Nekateri lastniki kmetij namreč razmišljajo o dodatni dopolnilni dejavnosti oskrbe starejših v obliki celodnevnega bivanja do šest oseb v enoposteljnih ali dvoposteljnih sobah ter dnevnem varstvu do 12 oseb. Takšna oblika namestitve bi bila namenjena starejšim osebam, ki pri opravljanju osnovnih opravil niso odvisne od tuje pomoči.

Pogovor smo opravili s plesnimi učiteljem Dušanom Vodlanom iz Krškega, ki pravi, da je zanj ples predvsem umetnost. Izpostavljamo tudi zgodbo o gradu Pišece, lepotcu, ki je malo "zaspal", a se lahko hitro "zbudi". Do sedaj je bilo v obnovo pišečkega gradu po zadnjih podatkih vloženih že osem milijonov evrov, a je ta še vedno prazen, brez prave vsebine. Ideje, kako ga oživiti, so, tudi lokalna skupnost je si želi, da bi se v njem začelo kaj dogajati, odločitev pa je v rokah države kot lastnice, ki je že nekajkrat neuspešno iskala najemnika gradu.

Seveda smo pred 1. majem, mednarodnim praznikom dela, napisali nekaj vrstic, pri čemer smo opozorili, da bi morala biti skupni cilj podjetij, institucij, občinstev in nas, medijev, točka, kjer se delodajalec in delavec zares srečata. Ne spreglejte tudi krajšega pogovora s psihologom Janezom Planincem, poročila o posavskem nogometnem derbiju, prispevka o najstarejši markirani planinski poti v Posavju in zanimivih zgodb glasbenika Alena Zabasuja, ki prihaja z Razborja pod Lisco, ter Brežičanov Danijele Bosančić in Mladena Samohoda, ki živita v Avstraliji.

Vse to in še več v novi številki Posavskega obzornika!

Uredništvo
« Nazaj na seznam