Časopis za pokrajino Posavje
19.04.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V praznične dneve z novo številko Posavskega obzornika

Objavljeno: Četrtek, 01.04.2021    Rubrika: NOVICE Redakcija
0721

Naslovnica sedme številke Posavskega obzornika v letošnjem letu

Ne, ni prvoaprilska šala. Danes je izšla sedma številka Posavskega obzornika v letu 2021, ki bi jo lahko označili za velikonočno-družinsko. Ima namreč tematske strani Moja družina, na katerih predstavljamo dve sestavljeni družini Kesar-Iskra in Božič-Jazbec-Pirc, pred skorajšnjimi prazničnimi dnevi pa smo dodali tudi še nekaj velikonočne tematike s krajšim pogovorom s cerkljanskim župnikom mag. Janezom Žakljem in prispevkom o tipičnih velikonočnih jedeh.

Medtem ko število okužb s koronavirusom tudi v Posavju ponovno narašča (smo sicer edina 'rumena' regija), smo preverili, kako uspešni smo pri cepljenju proti covidu-19. S prvim odmerkom cepiva je bil doslej cepljen vsak deveti, z drugim pa vsak 18. prebivalec naše regije. Poročamo tudi o tem, da zaradi epidemije ni bilo na območju občine Krško nič manj kršitev predpisov, kot je bilo omenjeno na zadnji seji krškega občinskega sveta. Zabeležili smo prihod treh uglednih gostov v Posavje - nacionalnega koordinatorja za cepljenje Jelka Kacina, kmetijskega ministra dr. Jožeta Podgorška in državnega sekretarja na Ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve Cveta Uršiča.

Tokratni pogovor smo opravili z zdravnico Alenko Krenčič Zagode, specialistko ginekologi­je in porodništva, ki poleg dela v ambulanti za ženske v sevniškem zdravstvenem domu svoje znanje posreduje tudi na različnih izobraževalnih delavnicah in skozi druge oblike, kjer med drugim osvešča o pomenu zgodnjega odkrivanja raka dojk. Na virtualnem zaključnem srečanju v okviru izobraževanja Krepitev kompetenc zapo­slenih v gostinstvu in turizmu so govorili o projektu e-Gradovi Posavja, pomenu digitalizacije kulturne dediščine, inovativnih ponudbah v kulturnem turizmu in pestrosti ponudbe na gradovih Posavja.

Jutri, 2. aprila, bomo obeležili mednarodni dan knjig za otroke, zato smo ob tej priložnosti povprašali po posavskih knjižnicah, katere knjige si najmlajši največkrat izposodijo, nekatere mlade bralce pa, kaj jim sploh pomeni branje knjig. Na zadnji časopisni strani pa tokrat ekskluzivna zgodba o vrnitvi posavske rock skupine Nuclear na glasbeno sceno.

Še nekaj drugih poudarkov te številke:
  • Oskrbovana stanovanja na Leskovški 35 so že skoraj polna
  • Prostorska stiska OŠ Ane Gale Sevnica
  • Biodinamični kmetiji Černelič nova evropska nagrada
  • Podjetje Centros - že 30 let skrbijo za udobje v vašem domu
  • V Mihalovcu med sprehodi nočejo več gledati odpadkov
  • Alex Novak: Redkobeseden fant, ki vse »pove« na motorju
  • Rok Zorko, bivši trener NK Brežice: Enostavno ni bilo miru, ki ga potrebuješ za uspeh
  • Razstava o zraku v Posavskem muzeju Brežice sklenila cikel štirih elementov
  • V Mestnem muzeju Krško na materinski dan o spregledanih ženskah Krškega
  • Najstarejši pri nas: Capelinov latinski slovar
In še marsikaj drugega zanimivega lahko preberete v današnji številki najbolj branega časopisa v Posavju.

Prijetne praznične dneve želimo!

Uredništvo
« Nazaj na seznam