Časopis za pokrajino Posavje
3.04.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V prihodnjem tednu rušenje depandans na Lisci

Objavljeno: Petek, 07.02.2020    Rubrika: NOVICE Sporočilo
Depandanse na Lisci (6)

Depandanse bodo porušene.

Občina Sevnica je po prenosu lastništva s strani Planinskega društva Lisca Sevnica in Planinske zveze Slovenije od leta 2014 lastnik Tončkovega doma na Lisci v Sevnici in skozi leta, kot dober gospodar, namenja sredstva za investicijsko vzdrževanje navedenega objekta.

V Tončkovem domu na Lisci so se pričela izvajati pripravljalna dela za obnovo kuhinje in predprostora ter preureditve tematske sobe. V času prenove notranjih prostorov Tončkovega doma bo potekala tudi rušitev depandans, ki so zaradi dotrajanosti neprimerne za uporabo. Aktivnosti v zvezi z rušenjem se bodo pričele v naslednjem tednu. Z izvajalcem del in s koordinatorjem za varnost in zdravje pri delu je bila izvedena uvedba v delo, kjer so se določili kriteriji zavarovanja objektov med izvajanjem del. Vzpostavljen bo tudi prometni režim. Investicija se bo zaključila najkasneje do 20. aprila 2020.

Zaradi zgoraj navedenega Občina Sevnica obvešča Planinsko društvo Lisca Sevnica, da bo v času izvedbe vzdrževalnih del pritličnih prostorov Tončkovega doma in rušenja depandans otežen dostop do objekta Jurkove koče.

Vir: Občina Sevnica, foto: S. R.
 
« Nazaj na seznam