Časopis za pokrajino Posavje
2.12.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V Radečah bodo vstopili v oktober športno – za roza zmage

Objavljeno: Sobota, 01.10.2022    Rubrika: NOVICE Redakcija
NK Radece u13

Na današnji dobrodelni nogometni tekmi se bodo predstavili mladi radeški nogometni upi (foto: NK Radeče).

V Športni dvorani Radeče se bo danes, 1. oktobra, ob 16. uri pričela dobrodelna nogometna tekma z bogatim spremljevalnim programom.

Na dobrodelni nogometni tekmi v podporo vsem obolelim za rakom dojk, povezanim v mednarodno združenje Europa Donna, se bosta pomerili ekipi Radeški Mufloni in člani diamantne nogometne generacije ter ekipi U13 NK Radeče in U13 NK Trbovlje. V spremljevalnem programu bodo nastopili Pihalni orkester radeških papirničarjev, odlična domača glasbena zasedba Jatna kvintet, radeške mažorete, country plesna skupina iz Zasavja, Nuška Drašček in Vili Resnik.

roza oktober 2022

Otroci radeškega vrtca so z roza pentljo že okrasili drevesa v Radečah.

"Zmag je več vrst, a v tekmi za zdravje smo največji zmagovalci. Naj se sliši in vidi rožnata," pravita koordinatorici Vesna Bregar in Patricia Prešiček, članici slovenskega združenja Europa Donna. "Ves mesec nas bo rožnata barva s pentljo opozarjala na zdrav življenjski slog, da sami lahko naredimo veliko za naše zdravje in da moramo skrbeti za najpomembnejšo osebo v našem življenju – zase," dodaja Vesna, ki ji je soočenje z rakom dojk spremenilo življenje in veliko časa usmerja v osveščanje o samopregledovanju, ki je pomembno pri zgodnjem in pravočasnem odkrivanju raka dojk.

S. R., foto: V. Bregar

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte