Časopis za pokrajino Posavje
15.05.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V Radečah podpisali pogodbo za novo gasilsko vozilo

Objavljeno: Sreda, 14.04.2021    Rubrika: NOVICE Bralci pišejo
PGD Radeče_podpis_pogodbe_nadgradnjaPušnik_2021-04-13 (24)
V včerajšnjem jutru so se v gasilskem domu v Radečah zbrali predstavniki domačega PGD Radeče, predstavniki Občine Radeče in predstavnik podjetja Gasilska vozila Pušnik. Potekal je namreč podpis pogodbe o izdelavi nadgradnje za gasilsko vozilo AC 35/60, pri katerem so prisostvovali Marijan Pušnik v vlogi izvajalca ter Luka Suzić v vlogi naročnika, kot tista, ki prispeva levji delež k realizaciji omenjene investicije pa seveda tudi Občina Radeče, zanjo župan Tomaž Režun.

Dogovorjeno je, da bo na javnem razpisu izbrano podjetje Gasilska vozila Pušnik d.o.o. iz Črešnjevca pri Slovenski Bistrici do junija letos nadgradilo vozilo z MAN-ovim podvozjem skladno z medsebojnim dogovorom in izkazanimi potrebami. Vrednost danes podpisane pogodbe znaša 205 tisoč evrov, strošek celotne investicije (podvozja in nadgradnje) pa 300 tisoč evrov.
PGD Radeče_podpis_pogodbe_nadgradnjaPušnik_2021-04-13 (40)

Pomoč Občine Radeče pri nakupu bodoče nove gasilske cisterne ne le za PGD Radeče, pač pa za celotno območje radeške občine, je predvsem s finančnega vidika izjemnega pomena, da bo vozilo, kakršno so si karseda funkcionalno zamislili radeški gasilci predvidoma na pragu poletja na dvorišču radeškega gasilskega doma, pa bodo sedaj poskrbeli v podjetju Gasilska vozila Pušnik d.o.o., kjer jih čakajo polne roke dela z ustvarjanjem končne podobe gasilske cisterne.

Doroteja Jazbec
« Nazaj na seznam