Časopis za pokrajino Posavje
2.12.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V radeški občini sprejeli preventivne ukrepe

Objavljeno: Petek, 23.10.2020    Rubrika: NOVICE Redakcija
Radece, most

Radeška tehniška kulturna dediščina - most, zgrajen leta 1894, ki je drugi najdaljši kovičen most v Evropi - kljubuje času.

Vodstvo občine Radeče je sprejelo za prihajajoče dni preventivne ukrepe za zajezitev širjenja koronavirusa, tel. št. 03 56 87 941 pa je namenjena starejšim in drugim onemoglim občankam in občanom, ki nimajo možnosti dostopa do trgovine ali lekarne.

Vrtec bo na podlagi sklepa župana izjemoma odprt le za otroke, katerih oba starša oz. skrbnika zaradi službenih obveznosti (kar lahko dokažeta le s predloženim potrdilom) ne bosta mogla zagotoviti lastnega varstva. Posamična skupina lahko šteje le 10 otrok.

Knjižnica Radeče bo v prihodnjem tednu po odloku vlade RS zaprta. Skladno z vladnim odlokom bo v obratovalnem času knjižnice mogoč prevzem naročenega gradiva in vračilo gradiva. Natančnejše informacije bodo objavljene v ponedeljek.

Za obisk Krajevnega urada Radeče se mora stranka obvezno predhodno naročiti, poslovanje je omejeno le na eno stranko naenkrat.

Javno podjetje Komunala Radeče d.o.o. bo zagotavljala redno izvajanje komunalnih storitev. Za stranke bo upravna stavba odprta, vendar prosijo, če je to mogoče, za komunikacijo preko elektronske in navadne pošte in telefona, v nujnih primerih pa je za osebni obisk zaželeno predhodno naročanje. Blagajna za plačilo komunalnih storitev nemoteno deluje.

Zdravstveni dom Radeče opravlja svoje zdravstvene dejavnosti nemoteno in v skladu z navodili Ministrstva za zdravje, NIJZ ter drugih pristojnih institucij. Glede na pričakovano povečanje obremenitev zdravstvenega sistema oziroma morebitnega izpada zaradi nalezljive bolezni med zdravstvenim osebjem bodo sproti obveščali.

Lekarna Radeče je odprta po ustaljenem urniku, omejeno je le število ljudi, ki so lahko naenkrat v prostoru.

Občina Radeče deluje nemoteno, zaželeno pa je predhodno naročanje in poslovanje preko telefona in elektronske in navadne pošte, kadar je to le možno.

V nujnih potrebah je zagotovljeno posredovanje PGD Svibno, ki je specializirano in primerno opremljeno za delovanje v primeru izpostavljenosti koronavirusu in se ne bo udeleževalo ostalih gasilskih intervencij.

Od ponedeljka, 26. oktobra, dalje bo aktivirana telefonska številka 03 56 87 941, preko katere lahko starejši in drugi onemogli občani, ki nimajo možnosti dostopa do trgovine ali lekarne, naročijo dostavo živil, in sicer od ponedeljka do petka, v času med 7. in 13. uro.

»Navkljub vsemu trudu državnih in lokalnih inštitucij pa je še vedno najpomembnejše samozaščitno ravnanje vseh nas posameznikov, saj bodo vsi zajezitveni ukrepi uspešni le, če jih striktno in dosledno upoštevamo. Bodimo odgovorni do sebe in drugih,« zaključuje radeški župan Tomaž Režun.

S. R.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte