Časopis za pokrajino Posavje
27.02.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V sevniški občini popis škode zaradi posledic potresa

Objavljeno: Torek, 19.01.2021    Rubrika: NOVICE Sporočilo
Cerkev v Zabukovju, potresne poskodbe (12)

Posledice decembrskega potresa v hrvaški Petrinji so vidne tudi v več kot 200 let stari cerkvi sv. Lenarta v Zabukovju v občini Sevnica, kjer krajanke in krajani opozarjajo še …

Na podlagi sklepa Uprave RS za zaščito in reševanje se pričenja v sevniški občini popis oziroma ocenjevanje škode na stvareh zaradi posledic zelo močnega potresa na Hrvaškem 29. decembra 2020. Škoda na stavbah po potresu je bila zabeležena v 88 slovenskih občinah, med njimi v občini Sevnica. Popis bo v občini Sevnica izvajala občinska komisija po kriterijih Uprave RS za zaščito in reševanje.

Oškodovanci naj za popis škode po potresu pokličejo na Občino Sevnica, na telefonsko številko 07 81 61 200, in sicer do vključno 1. februarja 2021, ter sporočijo sledeče podatke:
  • ime in priimek oškodovanca,
  • naslov prebivališča,
  • lokacijo poškodovanih objektov,
  • predmet škode,
  • kontaktno telefonsko številko in e-naslov.
Cerkev, posedanje (5)

… na posedanje zemlje ob cerkvi, kar je lepo vidno tudi ob vedno večjem razmaku tlakovcev.

Škodo na naslovu vsakega prijavitelja/oškodovanca si bo na terenu ogledala občinska komisija, ki se bo predvidoma najavila dan pred ogledom. Zaradi čim učinkovitejšega popisa škode na terenu naj oškodovanci pripravijo naslednje podatke:
  • parcelno številko, na kateri stoji poškodovan objekt,
  • podatek o vrsti objekta, letu izgradnje objekta, neto uporabni površini poškodovanega objekta,
  • davčno številko in EMŠO lastnika objekta.
Obvezne so fotografije o nastali škodi.

Občinska komisija bo izvedla popis škode ter vse podatke in oceno škode vnesla v obrazec 3 – uničen objekt in obrazec 4 – delna škoda na objektih. Škodo na kulturni dediščini bo ocenjeval Zavod za varstvo kulturne dediščine.

Vir: Občina Sevnica, foto: S. R.
« Nazaj na seznam