Časopis za pokrajino Posavje
24.01.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V šolah veliko okužb in karanten, brestaniška v tem tednu v celoti na daljavo

Objavljeno: Petek, 26.11.2021    Rubrika: NOVICE Redakcija
OŠ Adama Bohoriča Brestanica

OŠ Adama Bohoriča Brestanica (foto: P. P./arhiv PO)

Po podatkih Covid-19 sledilnika je v posavski regiji kar 32 šol in vrtcev, v katerih je zaradi okužb bodisi zaposlenih bodisi otrok vsaj kakšen oddelek v karanteni oz. se šola na daljavo. OŠ Adama Bohoriča Brestanica pa je v tem tednu zaprta kar v celoti oz. poteka pouk na daljavo za vse učence. 

"Zaradi okužbe med učenci in zaposlenimi ter prepoznanimi visoko rizičnimi kontakti med vsemi poteka za vse učence naše šole izobraževanje na domu od ponedeljka, 22. 11. 2021, do petka, 26. 11. 2021. Učenci se v šolo vračajo v ponedeljek, 29. 11. 2021," nam je pojasnila ravnateljica brestaniške šole Martina Ivačič. Ker je bilo po posameznih oddelkih malo učencev, ki so preboleli oziroma so cepljeni, so se odločili, da tudi zanje poteka izobraževanje na domu. "Postopek odrejanja pouka na domu je bil izpeljan s pomočjo epidemiologinje in poslan v vednost MIZŠ," je še dodala ravnateljica.

Med šolami, v katerih beležijo največ okužb, so med drugimi še OŠ Jožeta Gorjupa Kostanjevica na Krki, OŠ Cerklje ob Krki, OŠ Leskovec pri Krškem, OŠ dr. Jožeta Toporišiča Dobova - Podružnična šola Kapele, Oš Koprivnica itd. Nekateri ravnatelji sicer pri tem opozarjajo, da določeni njihovi kolegi podatkov o okužbah na šoli in posledičnih karantenah Covid-19 sledilniku ne sporočajo, tako da ta seznam ni nujno popoln.

P. P.
« Nazaj na seznam
»