Časopis za pokrajino Posavje
26.04.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V TDU Loka 48 okužb; skupno pet v DUO Impoljca in DU Brežice, v DSO Krško zavračajo lažne informacije

Objavljeno: Sreda, 14.10.2020    Rubrika: NOVICE Redakcija
Trubarjev dom upokojencev (1)

Trubarjev dom upokojencev

Duo Impoljca, srecanje s svojci (1)

DUO Impoljca

Iz TDU Loka so sporočili rezultate testiranja 25 zaposlenih, ki so potrdili okužbo s covid-19 pri treh zaposlenih, medtem ko so rezultati pri 22 zaposlenih negativni. Pri sedmih stanovalcih, ki so bili v stiku z okuženimi in je bil njihov prvi bris negativen, so testiranje ponovili, obenem so bris vzeli štirim zaposlenim, ki še niso bili testirani, in eni zaposleni, pri kateri je bilo treba bris ponoviti. Rezultati bodo znani danes.

"Sinoči je ena stanovalka z okužbo s covid-19 umrla, vendar je smrt nastopila zaradi drugih zdravstvenih zapletov, simptomi covida-19 pa se pri njej niso razvili. Pri treh stanovalcih v naši rdeči coni so se razvili znaki okužbe in eden od njih je bil danes hospitaliziran, pri dveh pa so simptomi blagi in pod nadzorom," je sporočil direktor mag. Robert Potočnik. Skupno število okuženih stanovalcev je 34, pri zaposlenih skupaj s praktikanti in študenti pa 14, skupaj torej 48. "Osebje za stanovalce skrbi po svojih najboljših močeh, zato so deležni vseh storitev, ki jih potrebujejo. Za to se bomo trudili tudi v prihodnje, vse do dne, ko bomo virus izkoreninili iz naše sredine in se bo naše življenje povrnilo v normalne tirnice. Misel na ta dan in podpora svojcev ter drugih dobrih ljudi pa stanovalcem in zaposlenim lajšajo trenutne tegobe. Vse dobro želimo in ostanite zdravi!" dodaja Potočnik.

Okužbe tudi v DUO Impoljca in DU Brežice

V DUO Impoljca so potrdili okužbo pri stanovalki posebne enote, ki se sicer počuti relativno dobro, bolezen poteka z blago simptomatiko. "Takoj smo začeli z izvajanjem vseh potrebnih ukrepov, danes pa smo opravili prva testiranja vseh, ki so bili v tveganem kontaktu z osebo," je zapisala, okužbo so nato potrdili še pri eni zaposleni. "Znotraj enote smo ustrezno organizirali življenje tako, da lahko zagotavljamo kar se da varne razmere in tako preprečujemo širjenje okužbe. Vzpostavljeni sta rdeča in siva cona, v katerih se izvajajo potrebna nega in oskrba stanovalcev in stanovalk. Zaenkrat nihče od nas nima znakov okužbe in ocenjujemo, da obvladujemo situacijo. Sodelujemo s pristojnimi ustanovami in strokovnjaki, s katerimi smo kontinuirano v stikih. Še naprej se bomo trudili ohranjati zdravje, dobro počutje in kar se da optimistično razpoloženje. Kljub nastali situaciji smo pozitivno naravnani in verjamemo, da zmoremo vse to obvladati!" je na FB zapisala direktorica DUO Impoljca Darja Cizelj. Potrdila je še, da imajo okužbe pri eni zaposleni in dveh stanovalkah tudi v brežiškem domu upokojencev.

V DSO Krško brez okužb

Direktorica DSO Krško Nuša Masnik pa je na FB ostro zavrnila informacijo, ki se je širila na tem omrežju, da so v domu izolirali 30 stanovalcev in jih obravnavajo kot covid pozitivne. »Trenutno smo vsi v domu, tako 204 stanovalci kot 129 zaposlenih, brez znakov okužb z virusom. Vedno poudarim, da gre zahvala za to veliki skrbi za varno delo vsem zaposlenim in tudi vsem svojcem. Vsi skupaj se s svojim odgovornim obnašanjem trudimo, da ne bi prišlo do vnosa virusa,« je zavrnila lažne informacije, ki jih je označila za žaljive za stanovalce in njihove svojce.

P. P.
« Nazaj na seznam