Časopis za pokrajino Posavje
15.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V torek 24 novih okužb, dve v občini Krško

Objavljeno: Sreda, 08.07.2020    Rubrika: NOVICE Redakcija
pills-on-blue-background-3936369
Podatki covid-sledilnika za torek, 7. julija, kažejo, da so v naši državi odkrili 24 novih okužb s koronavirusom. Dve novi okužbi sta se pojavili tudi v Posavju, in sicer obe v občini Krško. Tako so trenutno v tej občini trije aktivni primeri bolezni covid-19, skupaj do zdaj pa jih je bilo pet.

Nove okužbe so po 1607 testiranjih potrdili v naslednjih občinah: Ljubljana, Koper (obe po 3), Dravograd, Slovenska Bistrica, Krško, Ruše, Šentjernej (vse po 2), Vipava, Črenšovci, Nova Gorica, Kočevje, Kamnik, Radovljica, Piran in Zreče (vse po 1). Potrjeno okuženih je do včerajšnjega dne 1763, aktivnih primerov 223, v bolnišnicah se zdravi 14 bolnikov s covid-19, nihče na intenzivni negi, nihče ni tudi na novo umrl, tako da je število umrlih po zapletih s koronavirusno boleznijo še naprej 111.

Zadnji dve okužbi v Sevnici nista bili resnični

V Posavju beležimo 20 okužb doslej. Čeprav smo pred dnevi poročali o dveh novih okužbah v občini Sevnica, ki naj bi jih odkrili 4. julija, se je naslednji dan izkazalo, da očitno nista bili resnični, saj so ju iz statistike naknadno umaknili. Tako še naprej v tej občini beležijo eno aktivno okužbo (ugotovljena 30. junija) in skupaj šest okužb. Še naprej je sevniška občina na prvem mestu med posavskimi občinami po številu odkritih okužb doslej, zdaj je na drugem mestu krška s petimi, nato sledijo bistriška s štirimi, brežiška s tremi, radeška z dvema in kostanjeviška, ki je še brez okužbe.

R. R.
« Nazaj na seznam