Časopis za pokrajino Posavje
30.05.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Vabljeni na prireditve Brežiškega oktobra 2019

Objavljeno: Petek, 04.10.2019    Rubrika: NOVICE Redakcija
IMG_20191004_160112
Pošteno smo že zakorakali v oktober, mesec, ko praznuje občina Brežice. Ta svoj občinski praznik obeležuje 28. oktobra, saj je bila na ta dan z namenom, da prepreči preseljevanje Slovencev iz Posavja, ustanovljena Brežiška četa.

V prazničnem mesecu se bodo v brežiški občini zvrstili številni dogodki in prireditve: športni dogodki, koncerti, razstave, dnevi odprtih vrat, predavanja, srečanja in druženja ter tudi 43. pohod »Po poteh Brežiške čete«, ki se bo 26. oktobra začel v Pečicah. Še posebej velja izpostaviti ponedeljek, 14. oktobra, ko bodo v Brežicah gostili 28. Forum odličnosti in mojstrstva, ki želi s svojimi predstavitvami primerov dobrih praks s področja gospodarstva, izobraževanja in kulture spodbuditi vse občane, da vsak dan naredijo kaj dobrega za svojo skupnost, najbližje in zase.

Na svečani seji Občinskega sveta občine Brežice, ki bo v nedeljo, 27. oktobra, v Viteški dvorani Posavskega muzeja, bodo podelili nagrade in priznanja letošnjim občinskim nagrajencem. Priznanje Občine Brežice se podeljuje pravnim osebam za izredno uspešno delovanje na vseh področjih družbenega dela. Prejemniki priznanj za leto 2019 so po sklepu občinskega sveta: Osnovna šola dr. Jožeta Toporišiča Dobova, podjetje Posavc storitve, trgovina in posredovanje d.o.o in Nogometni klub Brežice 1919. Oktobrsko nagrado Občine Brežice se podeli posameznikom za posebne uspehe in dosežke na družbenoekonomskem, znanstvenem, tehničnem, kulturnem ter drugih področjih ustvarjalnosti in dela, ki imajo poseben pomen za razvoj in napredek brežiške občine. Oktobrsko nagrado za leto 2019 bodo prejeli Marijan Žibert (za življenjsko delo na področju gospodarskega in družbenega razvoja kraja in občine), Anica Butkovič (za izjemno delo na področju kulture, turizma in izobraževanja) in Marjan Černe (za posebne dosežke na družbenem in pravnem področju).

Več o dogajanju pa v programu dogodkov Brežiškega oktobra 2019.

R. R., vir: Občina Brežice
« Nazaj na seznam
»