Časopis za pokrajino Posavje
5.04.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Vaš dom je vaše zrcalo, naj sije v najlepši luči

Objavljeno: Četrtek, 20.02.2020    Rubrika: NOVICE Redakcija
Najava-PO04-2020

Naslovnica današnje številke Posavskega obzornika

Današnja četrta izdaja Posavskega obzornika v tem letu prinaša tematske strani Urejamo dom, na katerih smo pozornost posvetili opremljanju stanovanja. Le-to nekaterim predstavlja pravi izziv z nešteto možnostmi in idejami, drugim pa veliko zadrego, saj ne vedó, kje in kako začeti. Predstavljamo vam nekaj smernic, na kaj je dobro biti pozoren pri opremljanju bivalnih prostorov, predstavljamo vam pomen in vpliv barv v našem domu, nekaj napak, ki jih najpogosteje naredimo pri opremljanju, ter pomen sobnih rastlin in urejenega vrta. Preberite si tudi zanimiv pogovor z diplomiranim dizajnerjem Luko Oštirjem o urejanju notranjih prostorov. Torej kar nekaj nasvetov in idej, o možnostih izvedbe pa se posvetujte s strokovnjaki, ki jih najdete na teh straneh. Naj vam bo branje prijetno, nasveti pa v pomoč. Saj veste, vaš dom je vaše zrcalo, naj sije v najlepši luči.

Veliko zanimanja bo zagotovo požel tudi prispevek naše novinarke o »priseljenem« Posavju, v katerem se je sprehodila skozi statistiko in ugotavljala, kolikšen delež tujcev živi v naši regiji in katerih je največ. Na zadnji dan leta 2019 je v Posavju prebivalo skupno 6.155 tujcev ali dobrih osem odstotkov vseh prebivalcev (76.341) v šestih posavskih občinah, največ tujcev pa živi v krški občini. Pred tednom dni se je v Krškem sestal Svet za sobivanje, da bi s predstavniki KS, javnih institucij in državnih organov obravnaval in poiskal rešitve za vse bolj perečo varnostno problematiko v trgovskih centrih občine Krško in več kot očitno pomanjkljive pristope glede integracije Romov. O čem so debatirali in kaj o tej problematiki pravi poslanec Dušan Šiško, si preberite na peti strani časopisa.

Z njegovim poslanskim kolegom iz Sevnice Tomažem Liscem pa smo tokrat opravili intervju. V času politične negotovosti, ko ni povsem jasno, ali smo pred novimi predčasnimi volitvami ali novo vladno koalicijo, smo ga povabili k pogovoru o za državo in Posavje aktualnih temah. Pišemo še o brežiški občinski seji, 26. Sadjarskih dnevih Posavja v Artičah, praznikih KS Senovo in KS Boštanj, občnem zboru Planinskega društva Brežice, 1. turističnem forumu v Brežicah, začetku Ripšlovega leta v Krškem, 6. Lukec open v Brežicah, prireditvah ob kulturnem prazniku v vseh posavskih občinah, informativnih dnevih v posavskih izobraževalnih središčih, Grajskem lutkovnem gledališču Sevnica ter tudi Borisu Sternadu iz Pesjega.

Prijetno branje!

Uredništvo
« Nazaj na seznam