Časopis za pokrajino Posavje
2.12.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Včeraj tri nove okužbe, spet smo čez 20

Objavljeno: Torek, 29.09.2020    Rubrika: NOVICE Redakcija
vector-medical-set-analysis-q-tip-with-cotton-swab-test-tube_1441-2863
Potem ko v nedeljo v Posavju niso odkrili novih okužb s koronavirusom, so bile v ponedeljek zabeležene tri: dve v občini Brežice in ena v občini Sevnica. V Sloveniji je bilo sicer odkritih 99 novih okužb.

Število aktivno okuženih v Posavju je zdaj naraslo na 22, od tega jih je polovica v sevniški občini, po pet v krški in brežiški občini ter ena v kostanjeviški občini. Toliko aktivnih okužb v Posavju nismo imeli od 13. septembra, ko jih je bilo 24, nato je postopoma padlo na deset, zatem pa znova začelo naraščati.

V Sloveniji je zdaj že 1656 aktivno okuženih, med njimi jih je 84 hospitaliziranih, 16 v intenzivni enoti. Omenja se tudi možnost vnovične razglasitve epidemije, vendar je po besedah ministra za zdravje Tomaža Gantarja to skrajna možnost, odvisna tudi od zmogljivosti zdravstva. Od polnoči sicer na slovenskih mejah velja spremenjena ureditev, saj lahko v državo brez karantene  vstopijo vsi, ki prihajajo iz obmejnih hrvaških županij. Na rdečem seznamu, ki pomeni obvezno karanteno ali negativen test na koronavirus, so po novem deli Avstrije in Madžarske - vključno z Dunajem in Budimpešto.

P. P.
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte