Časopis za pokrajino Posavje
17.07.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Vinogradniška prireditev DV Dolina-Jesenice

Objavljeno: Ponedeljek, 30.11.-0001    Rubrika: NOVICE
Vinogradniška prireditev DV Dolina-Jesenice Društvo vinogradnikov Dolina-Jesenice, ki ima okoli 130 članov, je 9. maja pripravilo podelitev diplom in priznanj za ocenjevanje vin, ki je potekalo 24. februarja. Letos je bilo na ocenjevanju 146 vzorcev vin: modra frankinja, žametna črnina, modra frankinja barique, laški rizling, sauvignon, zweigelt, kerner, rumeni muškat, roze, chardonay, sivi pinot in en vzorec laškega rizlinga jagodni izbor letnik 2007, pridelek Milana Valeka iz Koritnega. Z najboljšo oceno cvička na društvenem ocenjevanju se lahko pohvali družina Semenič iz Koritnega, najboljše dolenjsko belo ima Miro Škofljanc prav tako iz Koritnega.

Prireditve ob podelitvi diplom in priznanj, ki je potekala na izletniški kmetiji Svetnik v Gaju, se je udeležilo kar veliko število ljudi, med njimi tudi predsednik Zveze društev vinogradnikov Dolenjske Jože Žura in predsednik društva vinogradnikov Dolina-Jesenice Slavko Bizjak. Program je povezovala Simona Rožman.

Ob tem so izdali tudi društveni bilten, v katerem so opisane aktivnosti društva v letu 2008 in delno tudi že za leto 2009. V programu so nastopili MPZ Slavček iz Velike Doline in Blanški vinogradniki. Za zabavo, ki je trajala do zgodnjih jutranjih ur, je poskrbel ansambel Marki iz Lendave.

Upravni odbor društva vinogradnikov Dolina-Jesenice se vsem zahvaljuje in želi nadaljnega sodelovanja v prihodnje. M.B.

« Nazaj na seznam
»