Časopis za pokrajino Posavje
1.12.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Virtualno s predsednikom Državnega zbora RS

Objavljeno: Četrtek, 14.10.2021    Rubrika: NOVICE Redakcija
Igor Zorcic.

Predsednik DZ RS Igor Zorčič

V včerajšnjem dopoldnevu se je predsednik Državnega zbora Republike Slovenije Igor Zorčič v okviru projekta »Šolska ura s predsednikom parlamenta«, ki ga Državni zbor izvaja v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenija, virtualno družil z učenkami in učenci sedmih osnovnih šol iz občine Sevnica.

Mladim bistrim glavam je gostitelj v uvodnem delu predstavil delovanje Državnega zbora RS kot najvišje predstavniške in zakonodajne institucije v državi, pri čemer je pojasnil, da delitev vej oblasti izhaja iz Ustave. Dotaknil se je tudi dela poslancev in pojasnil potek zakonodajnega postopka. Osrednji del virtualne »šolske ure« je bil namenjen razpravi. Učenke in učenci tretje triade so se na temo »Glas otrok v politiki« odzvali z oceno, da predsednik Državnega zbora že s tem, ko jih povabi na »zoom srečanje«, veliko naredi za to, da bi se njihovo mnenje slišalo, da pa bi lahko bilo takšnih srečanj še več. V razpravi na temo »Vpliv epidemije covid na naša življenja« so udeleženci dejali, da jim zapiranje šol in občinskih meja ni bilo všeč, so pa pozdravili obstoječo rešitev, ki jim omogoča, da kljub morebitnim okužbam na šoli lahko nemoteno pridobivajo nova znanja pri pouku v živo.

Predsednik Državnega zbora RS je odgovarjal tudi na vprašanja osnovnošolk in osnovnošolcev, med drugim jih je poleg njegovega izobraževanja in dela zanimalo, o čem vse odločajo poslanci v Državnem zboru in kako uskladijo svoja mnenja. Predsednik je pojasnil, da se poslanci pri svojem delu držijo Poslovnika Državnega zbora, da pa se, tako kot učenci v razredni skupnosti, včasih tudi skregajo. V zaključku pogovora je udeležence virtualne »šolske ure« povabil na obisk v Državni zbor ter jim zaželel, da šole ostanejo odprte celotno šolsko leto.

S. R./Vir: DZ RS

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

27.11.2019 | Redakcija

Staro napajalno korito

30.12.2021 | Redakcija

Iskanje skritega zaklada

16.11.2020 | Redakcija

Postrv z zelišči