Časopis za pokrajino Posavje
20.05.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Vladni in občinski obisk v podjetju Narayan

Objavljeno: Petek, 28.01.2022    Rubrika: NOVICE Sporočilo
Ogled 3

Ministra Počivalšek in Vizjak na ogledu podjetju

V okviru turneje po regiji Posavje se je delegacija vlade in občine seznanila z uspešnim izvajanjem več milijonov evrov vredne naložbe ter spoznala načrt za prihodnjo rast podjetja Narayan, ki gradi največjo platformo od-semena-do-mize za »plant based« prehrano v Evropi.

Delegacija vlade v sestavi ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravka Počivalška, ministra za okolje in prostor mag. Andreja Vizjaka, generalnega direktorja direktorata za internacionalizacijo, podjetništvo in tehnologijo Jerneja Salecla, ki sta se ji pridružila še župan in podžupan občine Brežice Ivan Molan in Jure Pezdirc, je obiskala podjetje Narayan, najhitreje rastoče živilsko podjetje v Sloveniji.
Vladna in obcinska delegacija

Vladna in občinska delegacija s predstavniki podjetja

Gostje so si ogledali nove dele proizvodnje in se seznanili z uspešnim izvajanjem naložbe v adaptacijo prostorov, novo avtomatizirano linijo za polnitev olja z elementi umetne inteligence in dograditev linije za polnjenje rastlinskih krem in masla, ocenjene na 7,7 milijona evrov z DDV. Iz naslova financiranja sklada regionalnega razvoja bo podjetje prejelo 2,8 milijona evrov investicijske spodbude. »Naložba nam omogoča širitev kapacitet, nadaljno rast, nove zaposlitve, višji izvoz ter izboljšanje donosnosti,« je ob obisku pojasnil Mario Brumat, generalni direktor podjetja Narayan. 

Delegacija se je seznanila še s prihodnjimi načrti podjetja Narayan, ki 95 odstotkov svoje proizvodnje izvozi na več kot 30 trgov v EU in ZDA ter načrtuje največjo vertikalno integrirano platformo »od semena do mize« za »plant based« (vegansko) prehrano v Evropi. Platforma bo povezovala raziskave in razvoj, regionalne pridelovalce osnovnih surovin, proizvodnjo sestavin, proizvodnjo končnih izdelkov – rastlinskih nadomestkov mesa in mlečnih izdelkov – ter globalni marketing, prodajo in distribucijo.

Vir: Narayan
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte