Časopis za pokrajino Posavje
28.02.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Vodenje Šolskega centra Krško-Sevnica je prevzel Jože Pavlovič

Objavljeno: Četrtek, 21.01.2021    Rubrika: NOVICE Redakcija
Jože Pavlovič

Jože Pavlovič

Gimnazija Krško-splošna matura-podelitev spričeval (58)

Šolski center Krško-Sevnica ima po novem dve namesto treh organizacijskih enot.

Potem ko je prve štiri mesece tega šolskega leta Šolski center Krško–Sevnica kot v. d. direktorja vodil Štefan Mavrek, je svet zavoda z novim letom za direktorja imenoval dosedanjega ravnatelja Srednje poklicne in strokovne šole (SPSŠ) Krško Jožeta Pavloviča.

Poleg kadrovske je na šolskem centru prišlo tudi do organizacijske spremembe. Vlada je namreč 5. januarja sprejela sklep, na podlagi katerega se zavod reorganizira tako, da se Gimnazija Krško ter Srednja poklicna in strokovna šola Krško združita v eno šolo, ki se po novem imenuje Srednja šola Krško. V ŠC Krško–Sevnica sta tako po novem dve organizacijski enoti oz. šoli: Srednja šola Krško in Srednja šola Sevnica. Jože Pavlovič bo hkrati opravljal tudi naloge ravnatelja Srednje šole Krško, ravnatelj Srednje šole Sevnica pa ostaja Matjaž Prestor.

»Sicer pa sprememba v organizaciji prav v ničemer ne vpliva na ponudbo izobraževalnih programov obeh šol. Poleg v programu tehniške gimnazije se bodo dijaki še naprej lahko izobraževali za deset tehniških poklicev, ki so po večini deficitarni in zato vse bolj iskani na trgu dela,« ob tem pojasnjuje Pavlovič in dodaja, da bodo v sodelovanju z gospodarstvom še naprej iskali nove priložnosti za oblikovanje novih programov, ki bodo odgovarjali na potrebe časa oz. izzive prihodnosti. Za bodoče dijake in njihove starše pripravljajo različne informativne dogodke, tematske večere  in pogovore v živo, ki bodo sproti objavljeni na spletni strani šole. Prva priložnost za to bo že 26. januarja ob 17. in 18. uri na dnevu odprtih vrat na daljavo, kjer se boste lahko v živo preko ZOOM-a pogovorili o vsem, kar bi radi izvedeli.
 
P. P.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam